Olemme muuttaneet käytäntöjämme, jotta teatterikäyntisi olisi turvallinen. Kiitos, että tutustut päivittyviin ohjeisiin.

Poikkeusjärjestelyt teatterissa

Huomioithan, että ohjeistus päivittyy syksyn aikana rajoitusten mahdollisesti muuttuessa. 

Kipeänä on jäätävä kotiin, liput joustavat    

Sairastapauksissa vaihdamme liput kuluitta myöhempään näytökseen. Mikäli sinulla on näytöspäivänä flunssaoireita tai olet altistunut koronavirukselle, ole yhteydessä teatterin myyntipalveluun ennen esityksen alkua numeroon 02 262 0030 tai sähköpostitse kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.    

Väljyys katsomossa ja yleisötiloissa    

Syksyn 2021 esityksiin myydään toistaiseksi vain osa katsomokapasiteetista. Esitysten alkamisajat on porrastettu niin, että Pienen näyttämön esitykset alkavat puolia tuntia tavallista aikaisemmin. Paikkanumerot eivät ole käytössä, mutta lipussa näkyvä rivinumero on voimassa. Samalle riville lipun ostaneet seurueet voivat istua vierekkäin, mutta seurueiden välille tulee jättää yksi tyhjä paikka. Väliajalla ja esityksen jälkeen henkilökunta ohjeistaa tyhjentämään katsomon takarivistä alkaen. Odotathan rauhassa vuoroasi ja autat osaltasi välttämään ruuhkien ja jonojen muodostumista.  

Huomaathan, että päivitykset valtakunnallisissa turvallisuusohjeistuksissa saattavat aiheuttaa muutoksia istumajärjestykseen katsomossa. 

Jos sinulla on erityistarpeita, kuten liikunta- tai kuulorajoite, kerrothan siitä vahtimestarillemme saapuessasi teatteriin. Muistathan pitää etäisyyttä muihin seurueisiin myös lämpiötiloissa. Koska muut huomioiva liikkuminen vie enemmän aikaa, kannattaa teatterille saapua ajoissa. Avaamme ovet katsomoihin jo 20–30 min ennen esityksen alkua. Vältäthän omalta osaltasi ruuhkien muodostamista myös väliajalla ja näytöksen päätyttyä.  Väliajalla saa jäädä katsomoon.  

Kasvomaskit  

Teatterin henkilökunta käyttää visiirejä tai kasvomaskeja. Kiitos, kun sinäkin teet niin. Noudatathan myös hyvää yskimishygieniaa, eli suojaat aina muut pärskeiltä.   

Tarvitsemme ajantasaiset yhteystietosi 

Kun varaat tai ostat teatterilippuja, tarkistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Näin teatterin poikkeusviestintä tavoittaa sinut tarvittaessa. 

Henkilökunta ohjeistaa teatterilla 

Koska rajoitukset ja vierailukäytännöt saattavat muuttua kauden aikana, noudata henkilökunnan ohjeistusta katsomoiden täytöstä. 

Väliaikatarjoilut ja ravintolapalvelut 

Väliaikatarjoilut kannattaa tilata etukäteen jonojen muodostumisen välttämiseksi. Tarjoilut on yksittäispakattu hygieenisesti. Väliajaksi voi jäädä halutessaan katsomoon. Teatterin ravintola Viides näyttämö noudattaa toiminnassaan ravintoloita koskevia määräyksiä. 

Suosimme korttimaksua    

Teatterilippuja ja lahjakortteja voi ostaa verkkokaupasta milloin tahansa. Myös väliaikatarjoilut kannattaa tilata etukäteen. Suosimme korttimaksua kaikilla asiakaspalvelupisteillä.   

Vapaaehtoinen vaatesäilytys 

Vartioitu vaatesäilytys sisältyy teatterilipun hintaan, mutta halutessasi voit ottaa päällysvaatteesi mukaan katsomoon. Isoja reppuja ja kasseja ei edelleenkään saa viedä katsomoon paloturvallisuusriskin vuoksi.   

Käsien ja pintojen puhtaus 

Olemme tehostaneet pintojen siivousta ja desinfiointia. Huolehdithan myös omalta osaltasi käsien pesemisestä. Yleisötiloissa on tarjolla käsidesiä. 

Tehdään yhdessä teatterikaudesta turvallinen. Teatterin muuttuneet käytännöt perustuvat Aluehallintoviraston ja terveysviranomaisten antamiin ohjeisiin. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää teatterivierailuun liittyen, olethan yhteydessä myyntipalveluumme numerossa 02 262 0030 tai sähköpostitse kaupunginteatteri.myynti@turku.fi. Voit myös jättää terveisesi meille palautelomakkeen kautta (vapaa palaute -kohta lopussa).  

Tekijöiden terveiset yleisölle  

"Olemme enemmän kuin iloisia, että pääsemme pitkältä tuntuneen tauon jälkeen jälleen esitystoiminnan pariin ja näemme teidät katsomossamme. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi nauttimaan kulttuurista - terveinä ja muut ihmiset huomioiden!"  

Turun Kaupunginteatterin väki 

Ohjeet pähkinänkuoressa: