Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteiskomedia 39 askelta tuo jännitystä kesäteatteriin.

Jännityskomedian 39 askelta ensi-ilta on Kailon saaressa Naantalissa 4.6. ja aikuisille suunnattuja (K-18) esityksiä nähdään kokoontumisrajoitusten puitteissa koko kesän ajan.

Mikko Koukin ohjaama 39 askelta on vauhdikas vakoojaseikkailu, jossa Hannes Suomisen esittämä brittiherrasmies Richard Hannay pakenee tekaistua murhasyytettä Lontoosta Skotlantiin ja koettaa samalla selvittää, mihin salaperäinen 39 askelta oikein viittaa. Matkalla hän kohtaa Elviira Kujalan esittämiä kohtalokkaita kaunottaria sekä Miska Kaukosen ja Tom Petäjän näyttelemiä toinen toistaan hulvattomampia hahmoja – tai asioita.

"Musta brittihuumori ja Naantalin aurinko ovat osoittautuneet oikein toimivaksi yhdistelmäksi. Tällaista tummanpuhuvaa film noir -henkistä komediaa ei ole Emma Teatterissa ennen nähty, mutta tämäkin esitys ja täysillä heittäytyvät näyttelijät tarjoilevat naurun paikkoja avokätisesti", Mikko Kouki lupaa.

Tunnelmia hyytävästä hervottomaan

1930-luvulle sijoittuva tarina tuli tutuksi isolle yleisölle Alfred Hitchcockin jännityselokuvana. Komediapalkintoja kahmineessa kesäteatteriversiossa tapahtumat etenevät hengästyttävällä tahdilla ja moniulotteinen hahmokavalkadi vaatii näyttelijöiltä Emma Teatterista tuttua lennokasta paneutumista rooleihin.

"Harjoituskaudella on kyllä ollut erinomaisen hauskaa, mutta nyt kun harjoiteltavaa ei enää ole, on kiva saada yleisöä mukaan reagoimaan meidän toilailuun. Sen myötä meno saattaa käydä vielä vähän villimmäksi", varoittelee Hannes Suominen pilke silmäkulmassaan.

"En ole ennen näytellyt haisevaa suonsilmäkettä enkä vesiputousta, mutta piinkovalla ammattitaidolla ja ihan ehdottoman tosissaan nekin vedetään", Miska Kaukonen nauraa.

Turvallisesti kesäteatteriin

39 askelta nähdään Emma Teatterin katetussa ulkoilmakatsomossa 4.6.-14.8. Kesän esityksissä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia yleisörajoituksia ja turvallisesta teatterikäynnistä huolehditaan viime kesästä tutuin poikkeusjärjestelyin: Väliaika-aluetta on laajennettu, kulkureittejä lisätty ja vessoja sekä käsienpesu- ja palvelupisteitä on lisätty normaaliin kesään verrattuna. Katsomo on anniskelualuetta.

"Viime kesä osoitti, että väljät ulkotilamme toimivat erinomaisesti turvallisen yleisötapahtuman järjestämiseen", toteaa Muumimaailman ja Emma Teatterin toiminnasta vastaava Tomi Lohikoski.

Liput (38/36 €) kesäteatteriin myy Ticketmaster. Katsomoon sopii tulla vain terveenä ja liput joustavat tarvittaessa. Teatterit kehottavat katsojia tarkistamaan, että he ovat antaneet lipunmyyntiin toimivan sähköpostiosoitteen, jotta ohjeet katsomojärjestelyistä tavoittavat näytösviikolla. Yleisön ohjeistus löytyy osoitteesta: teatteri.turku.fi/kesateatteriin