Turun Kaupunginteatterin Nuori Näyttämö -festivaali tullaan järjestämään suljettuna tallennefestivaalina.

Turun Kaupunginteatteri on ollut mukana Nuori näyttämö -hankkeessa vuosina 2019-2021. Nuori Näyttämö -hankkeeseen valittiin keväällä 2020 mukaan Varsinais-Suomesta viisi ryhmää. Mukana hankkeessa ovat olleet Kaarinan nuorisoteatteri Kaarinasta, Kiiruun Koulu Somerolta, Loimaan teatteri Loimaalta, Salon kansalaisopiston teatterikoulun Esitysprojekti –kurssi Salosta sekä Turun Nuori Teatteri Turusta.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kaikkien ryhmien esitykset piti esittää paikallisella Nuori Näyttämö -festivaalilla Turun Kaupunginteatterin Sopukassa 7.-8.5.2021. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tullaan turvallisuussyistä näkemään tallennefestivaalina, ilman ryhmien live-esiintymistä tai paikalla olevaa yleisöä. Toistaiseksi vain kaksi ammattilaiskatsojaa näkevät ryhmien tallenteet, jonka jälkeen he käyvät ryhmien kanssa keskustelun esityksestä ja sen prosessista.

Toivomme toki, että mahdollisimman monet katsojat tulevat nämä teokset vielä näkemään. Infoamme kanavissamme mahdollisista tallenteista sekä syksyn live-esityksistä.

Vaikka hanke on kohdannut vastatuulta suunnasta, jos toisestakin, Turun Kaupunginteatteri on ollut ilolla mukana yhteistyössä ryhmiensä kanssa. Se intohimo, päättäväisyys ja vahva usko teatteriin ja teatterintekemiseen, joka näistä nuorista kumpuaa, on ollut upeaa katseltavaa. Globaali pandemia ei sammuttanut nuorten intoa tehdä teatteria.

Turun Kaupunginteatteri kiittää jokaista ryhmää tästä yhteistyöstä!

 

Lue lisää Nuori Näyttämö -hankkeesta hankkeen omalta sivulta.