Turhautunut Kullervo etsii paikkaansa maailmassa ja kaivaa omaa kuoppaansa yhä syvemmäksi syksyn ensi-illassa. Lue lisää!

"Kullervo on ehkä koko Suomen kirjallisuushistorian traagisin hahmo, epäonnisuudessaan kuin Aku Ankka. Toivoisin, että jokainen katsoja voi kuitenkin tunnistaa, että tämä tyyppi voisin olla minä, tai kuka tahansa. Uskon, että riittävän pitkään jatkunut kaltoinkohtelun kokemus voi synnyttää koston janon kenessä tahansa", kuvailee ohjaaja Linda Wallgren ohjaamaansa modernisointia Aleksis Kiven Kullervosta.

Kullervon verisiin saappaisiin astuu Helmi-Leena Nummela, joka on nähty Turussa aiemmin Seili-musikaalissa ja Breaking the Waves -draamassa. "On ihan sairaan hienoa, että tämä esitys on roolitettu naisilla, sillä me olemme vuosisatoja katsoneet ahdistuneita miespäähenkilöitä. Naisille tälllaisia rooleja ei ole tarjoalla juuri koskaan. On ihanaa päästä revittelemään ja käsittelemään sellaisia tunteita, joita ei mielletä kovin naisillisiksi - kuten aggressio ja kostonhimo. Olen ihan tosi innoissani tästä", kertoo Nummela. 

Kaikessa traagisuudessaan jopa koomiseksi yltyvän Kullervo -draaman ensi-ilta nähdään Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 3.9.2021.

Lue lisää esityksestä.