Turun Kaupunginteatteri on toistamiseen mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, joka tuo kahdeksasluokkalaisia taiteen pariin. Lue lisää!

Vuoden 2019 keväällä 4328 kahdeksasluokkalaista kävi katsomassa Komisario Palmun erehdys -esityksen Päänäyttämöllämme ja täydensi kokemustaan teatterin laatimien tehtävien avulla. Ensi keväänä Turun Kaupunginteatterissa vierailevat näkevät ja arvioivat fantasiaseikkailu Hobitin.

Palautetta nuorilta

Turun Kaupunginteatteri on ilolla mukana tarjoamassa Taidetestaajien kautta tätä kulttuurikokemusta ikäluokalle, joka muuten jää esimerkiksi Turun alueen Elämyspolku- ja Ysivip-kouluyhteistyön ulkopuolelle. Haluamme tarjota heille esityksen, joka on omiaan kiinnostamaan nuoria ja se toimi perusteena myös Taidetestaajat-kohteiden valinnassa. Mukana hankkeessa on peräti 73 vierailukohdetta ympäri Suomen.

Koska Taidetestaajat antavat palautetta näkemästään, nuoret oppivat käsittelemään koettuja taide-elämyksiä ja perustelemaan näkemyksiään. Teatteri taas pääsee kohtaamaan nuoria ja saamaan heiltä arvokkaita mielipiteitä esityksestään.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

www.taidetestaajat.fi