Ohjaaja Samuel Harjanne istahti kertomaan syksyn 2022 Hiljaiset sillat -musikaalista kesken koe-esiintymispäivän. Lue haastattelu!

Hiljaiset sillat -elokuvan ja kirjan tarina salamarakastumisesta ja vaikeasta valinnasta on monen pesunkestävän romantikon suosikki. Vaan tiesitkö, että Suomen suurimpia musikaaleja ohjaava Samuel Harjannekin lukeutuu näihin faneihin? Hän rakastui tutun tarinan musikaaliversioon heti sen Broadwaylla nähtyään. Erityisesti hän ylistää musiikkia, joka iskee luihin ja ytimiin ja avaa kyynelkanavat. Ja syksyllä 2022 Harjanne ohjaa Hiljaiset sillat -musikaalin Suomen kantaesityksen Turun Kaupunginteatteriin.

Harjanne ei ole tulossa Turkuun ensimmäistä kertaa. Hän näytteli vuonna 2013 Turun Kaupunginteatterissa nähdyssä Jekyll & Hyde -musikaalissa sekä Vartiovuoren kesäteatterista kaupunginteatteriin siirtyneessä Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli -esityksessä. Siitä muistona on kalju päälaki, sillä esityksen jälkeen Harjanne kyllästyi totaalisesti värjäämään hiuksiaan.

”Mulla on pelkästään hyviä Turku-muistoja! Turku on villi kaupunki, jossa tapahtuu kaikkea hienoa. Kiva tulla takaisin.”

Harjanteen viime vuosien musikaaliohjaukset ovat olleet yleisömagneetteja, kuten Kinky Boots, Pieni merenneito (Helsingin Kaupunginteatteri) ja Billy Elliot (Tampereen Työväen Teatteri). Tunteikkaat tarinat vetoavat, sekä yleisöön että ohjaajaan. Parhaillaan Harjanne on valitsemassa esiintyjiä, jotka tulemme näkemään näyttämöllä syksyllä 2022. Kysytyllä ohjaajalla on monta rautaa tulessa, mutta hän odottaa Hiljaiset sillat -musikaalin harjoituskautta innolla.

”Tämä on yksi romanttisimmista tarinoista, jonka tiedän. Francescan ja valokuvaaja Robertin yllättävä rakkaus on isompaa kuin elämä ja se koettelee molempien tulevaisuutta. Ja se musiikki hivelee katsojien sielua. On hienoa, että pääsemme tekemään musikaalin tänne.”

Koe-esiintymisissä on kuultu Harjanteen mukaan pysähdyttävän upeita duettoja. Jäämme odottamaan valintoja! 

Lipunmyynnin aukeamisesta tiedotetaan myöhemmin.