Sopukassa nähdään psykedeelinen trilleri, loruntäyteinen lastenesitys, lisäesityksiä saava pimeysteos ja mykkäelokuvien pioneerin tarina. Lue lisää!

Sopukan syksy on tuttuun tapaan täynnä kiinnostavia yhteistuotantoja – esityksiä, joita emme itse osaisi tehdä. Myymme syksyn esityksiin vain rajoitetun määrän lippuja turvavälien takaamiseksi ja lipuissa on joustoa. Noudatamme kulloinkin voimassaolevia viranomaisrajoituksia. Tutustu ohjelmistoon ja varaa paikkasi!

Gladys

Gladys on leikkisä ja synkän koominen tarina tähteydestä ja rakkaudenjanosta. Esitys pohjautuu mykkäfilmien suuren tähden, Mary Pickfordin (1892-1979) elämään. Mitä tapahtui valkokankaan kaikkien aikojen lemmikille, kun hän leikkasi pitkät kutrinsa ja kieltäytyi tekemästä äänielokuvia? Gladys rakentaa Pickfordin elämästä monitahoisen kudelman, jossa tarinat ja harhakuvat paljastuvat vähitellen. Esitys on yhteistuotanto Teatteri Vertigon kanssa. Teksti Eeva Salonius, ohjaus Ishwar Maharaj. Lue lisää Gladysista.

Mareld

Syksyllä 2020 ensi-iltansa saaneessa esityksessä matkataan meren kerrosten läpi alkaen turvallisesta ihmisyydestä päättyen yksisoluisen organisimin toiseuteen. Pimeysteos on yhteistuotanto Fern Orchestran kanssa. Konsepti Vespa Laine. Lue lisää Mareldista.

 

Nainen katoaa

Katoaminen on yksin ihmettelemään jääneelle ihmiselle pahempaa kuin kuoleman hyväksyminen. Kukaan ei kestä epävarmuutta loputtomiin ja viimein jotain on pakko tehdä. Nainen katoaa -näytelmä on katsantokannasta riippuen koominen tragedia tai traaginen komedia voimattomuudesta ja luopumisesta. Psykedeelinen trilleri on yhteistuotanto Grus Grus Teatterin kanssa. Teksti Sophie Lannefranque, ohjaus Ville Kurki. Lue lisää Nainen katoaa -esityksestä.

 

Ava ja oikukas trumpetti

Ava on pieni tyttö, joka ei ymmärrä kotipihansa lasten kieltä: Ava ei tunne ketään, eikä kukaan tunne Avaa. Eräänä päivänä hän löytää vanhan trumpetin ja sen sisältä viestin, jonka mukaan trumpetti soi sille, joka osaa kuunnella sitä. Lastenesitys on yhteistuotanto kulttuurivaltakunta osk:n kanssa. Ohjaus ja dramaturgia Tarja Sahlstedt. Lue lisää Avasta.