Suosikkimusikaalin äänet ja joulunkin mieleen tuovat punaiset pallot ilahduttavat tänä vuonna Aurajoen ylittäjiä.

Teatterisilta on puettu tänä vuonna Cabaret-musikaalista inspiroituneena punaisiin palloihin ja jouluvaloihin. Kuusentuoksu leijuu nenään ja rakastetun musikaalin sävelet keventävät askelta, kun jokea ylittävät ihastelevat installaatiota. Sen ovat suunnitelleet lavastaja Teemu Loikas ja valosuunnittelija Janne Teivainen ja musikaalin äänimaailma on äänisuunnittelija Eero Auvisen koostama.

Viimatuulenkin kestävän kiinnityksen ovat varmistaneet Turun Kaupunginteatterin lavastamon työntekijät. "Tuuli meinasi viedä isompia palloja, niin Jaakko suunnitteli niille uuden kiinnityksen. Hirveällä vaihdilla tehtiin porukalla sarjatyönä melkoinen kasa uusia teräspalikoita", kertoo teatterin metalliverstaan Jani Haapala pystytysurakasta. Ja lauantaina 21.11. klo 18 teatterisillan kausikoristelu on viimeisiäkin valoja ja ääniä myöten valmis.

Instagramissa teatterisiltaa kuvattiin lukuisiin postauksiin jo ennen sen valmistumista. Perinne tuo selvästi iloa turkulaisille, kuten tämä somesta napattu kommentti osoittaa: "Vallan riemastuttavan iloinen ilmestys. Nuo siksak-valot kaiteessa näyttävät innostavan uudelta oivallukselta. Tämä on mielestäni ilmiö, tämä teatterisillan talvikausivalaistus, oikein sitä jo osaa odottaa. Nopsaan myös pystyttivät valoinstallaation."

Kuvakollaasi vielä keskeneräisestä teatterisillasta julkaistuista kuvista Instagramissa.