Kolme vuotta jatkunut Turun Kaupunginteatterin Kotikriitikot-projekti päättyy.

Haku ensimmäiselle kaudelle aukesi vuonna 2017 ja hakijoista valittiin teatterin ensimmäiset omat katsoja-bloggaajat. Yleisön äänet, jotka kirjoittavat kritiikkejä ja jakavat fiiliksiään teatterin esityksistä. Näiden kolmen vuoden aikana näppäimistö on sauhunnut kaiken kaikkiaan 22 Kotikriitikon käsissä. Kolmeen vuoteen on mahtunut monta kohtaamista teatterilla, koulutuksia kirjoittamisesta, vierailuja harjoituksissa sekä mielenkiintoisia keskusteluja teatterista. Kotikriitikot-blogiin on kirjoitettu yli 200 hienoa tekstiä kymmenistä eri esityksistä, vierailuista, harjoituksista ja elämästä teatterin taikapiirissä. Kaikki ilmestyneet tekstit voi käydä lukemassa Kotikriitikot -blogin nettisivulta.
 
Kotikriitikot ovat olleet osa teatterin ajassa elävää yleisötyö-kokonaisuutta. Kuluvalla kaudella teatteri jatkaa Väliaika-podcastin ja Teosavausten tekemistä, valmistautuu ensi kevään Nuori Näyttämö-festivaaliin ja kehittää uusia projekteja ja tapahtumia, joista kuulette lisää tulevaisuudessa. Teatterin yleisötyö on kehittyvä ja muuntautumiskykyinen kokonaisuus, jonka osat elävät rinnakkain ja tarpeen tullen myös muuttuvat. Päätavoite on madaltaa teatterin kynnystä ja tarjota erilaisia vuorovaikutusmahdollisuuksia yleisölle. 
 
Kotikriitikot on ollut mielenkiintoinen ja hieno lisä teatteritoimintaan myös talon omalle väelle jo kolmen vuoden ajan. Olemme saaneet arvokkaita väläyksiä siitä, miltä teatterielämämme näyttää sitä ramppirajalta katselevan silmin. Nyt on kuitenkin tullut aika sanoa hyvästit. Kaikella on aikansa ja Kotikriitikoiden kohdalla tuo aika on ollut erityisen antoisaa meidän koko teatterillemme, toivottavasti myös jokaiselle Kotikriitikolle sekä tietenkin blogin lukijoille.
 
Haikein mielin hyvästelemme Kotikriitikot ja kiitämme sydämemme pohjasta teistä jokaista näistä yhteisistä vuosista.
 
Nähdään teatterissa!