Pienimmällä näyttämöllämme on meneillään - ja tuloillaan - erittäin kiinnostavia yhteistuotantoja vapaan kentän ryhmien kanssa. Lue niistä lisää!

Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämön ohjelmistossa on pääosin vapaan kentän taiteilijaryhmien esityksiä. Turun Teatterisäätiön tukema yhteistyöareena avautui teatteritalon peruskorjauksen yhteydessä syksyllä 2017. Tilassa on sittemmin vieraillut esimerkiksi lastenteatteri-, sirkus- ja nukketeatteriryhmiä sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviä tekijöitä. Sopukka-projektin tavoitteena on tarjota esiintymismahdollisuuksia paikallisille teatteriryhmille ja rikastaa kaupunginteatterin ohjelmistoa esityksillä, joita emme itse osaisi tehdä.

Mitä Sopukassa nähdään?

 

Leda on rokokooversio antiikin myytistä, jossa joutsen raiskaa tytön. Hurvittelevan ja vangitsevan kuvaelman pinnan alta esiin pyrkii synkkä trauma. Aikuisten nykynukketeatteriesitys näyttää ja käsittelee seksuaalista väkivaltaa. Turkulaisten nukketeatteriammattilaisten esityksen voi nähdä Sopukassa12.12 asti. Liput verkosta.

 

Nainen katoaa on Grus Grus Teatterin uusi trilleri. Esitys rakentuu kuin pakopeli, jonka yleisössä istujat voivat ratkaista mielessään. Vihjeitä tapahtumista tihkuu näytämöltä, ja vastauksia isomman roolin saavat kysymykset. Tämähän on kuin Twin Peaksissa olisi! Nainen katoaa (ja etsivä löytää, vai löytääkö?) Sopukassa 4.12. alkaen. Liput verkosta.

 

Töivrih - hirviöT on Hukkateatterin suosittu lastennäytelmä, joka näyttää miltä lapsesta tuntuu, kun vanhemmat jäävät kiinni someen. Luvassa on seikkailu Töivrih-saarelle, jossa tavataan mitä eriskummallisimpia hirviöitä ja aikuiset tunnottomaksi tekevä Pääkytkin. Esitys nähdään Sopukassa 27.2. alkaen. Liput verkosta.

 

Dreaming of Tarja -esityksen esikuva ei esittelyjä kaipaa. Nopean toiminnan naiset -ryhmä tarttuu naisjohtajuuden ennakkoluuloihin ja Suomen poliittiseen historiaan surrealistisen satiirin keinoin. Lasikattoja rikotaan Sopukassa 15.4. alkaen. Liput verkosta.

 

Sopukan monipuoliseen ohjelmistoon mahtuu edellä mainittujen lisäksi kertaluontoisia vierailuesityksiä ja parhaillaan siellä nähdään myös Turun Kaupunginteatterin oma tuotanto Toinen tuntematon.

Uutisen pääkuva on Leda-esityksestä, kuvaaja Jesper Dolgov / Aura of Puppets.