Nyt avaudutaan naisten elämästä, naisten suulla! Päänäyttämöllä nähdään keväällä esitys, joka tarjoaa voimaannuttavaa vertaistukea siskoille, äideille ja tyttärille.

Kysy siskoilta käsittelee naiseutta ja hormonien vaikutuksia historian ja tutkimustiedon tunnustaen. Puheenaiheina ovat muun muassa hysterian historia, pirullinen PMS, loputtomat ulkonäköpaineet, äitiys ja ikääntyminen. Niitä käsitellään kaunistelematta ja nauraen, mutta vitsiä naiseuden piirteistä tekemättä.

Voimaa musiikista ja tukea tarinoista

Merkittävin rooli esityksessä on näyttämön viidellä eri vuosikymmenellä syntyneiden naisten läsnäololla, kokemusten jakamisella ja myötäelävällä musiikilla. Tarinat ovat tekijäporukan omia tai muilta siskoilta lainattuja, sillä tarkoitus on sanoittaa kaikille naisille tuttuja kokemuksia ja tarjota oivalluksia niihin liittyen. Et ole yksin.

Uuden esityksen on kirjoittanut Satu Rasila, laulujen sanat ovat Susanna Haaviston ja sävellykset Anna-Mari Kähärän. Toteutustyyli lähentyy keikkakokemusta, sillä musiikki tuo voimaa kohtauksiin, joissa puretaan turhautumisia ja herkistää kuulemaan hauraampia hetkiä. Vaikka Kysy siskoilta tarjoaa ensisijaisesti vertaistukea naisille, se toimii tehokkaana naisenkäyttöoppaana myös miehille.

Kantaesitys 11.2.2021 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä. Liput 19-46 € verkkokaupasta.

Teatteriin on turvallista tulla

Turun Kaupunginteatterin käytännöt takaavat, että teatteriin voi tulla rauhallisin mielin, kunhan on terve. Yleisömäärä on puolitettu ja lipuissa on joustoa. Katsojia kehotetaan tutustumaan päivittyvään yleisön ohjeistukseen ennen vierailuaan.