Turun Kaupunginteatterin Taideseinällä nähdään 14.9.-11.10. välisenä aikana Turun Klassilisen lukion opiskelijoiden toteuttamia Itämeri-aiheisia videoita. 77 neliöisellä näytöllä nähdään teokset Ystävämme Sini ja Ravinteiden matka. 

Turun Klassillinen lukio teki viime keväänä yritysyhteistyötä Itämerihaasteen kanssa. Yhteistyön ideana oli tuottaa erilaisia videoita, joiden tarkoitus oli ottaa kantaa Itämeren suojelemiseksi sekä lisätä ihmisten ympäristötietoutta. Videoita tehtiin poikkeusajan vallitessa, eli etänä lukion kakkosten ja abien kanssa. Nuoret miettivät itse videoiden aiheet. Lisäksi he suunnittelivat kuvaukset niin, että ne oli mahdollista toteuttaa turvavälit ja kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen. 

"Projekti oli haastava, mutta oppilaamme suoritutuivat siitä upeasti. Selvisimme lisäksi poikkeusolojen aiheuttamista haasteista hienosti. Oppilaat opettelivat muun muassa dronen käyttöä pienryhmissä tätä projektia varten." - Klassillisen lukion opettaja Mattus Alsi.

Nyt nämä kaksi taidokasta videota ovat koko kansan nähtävillä taideseinällä. Videoiden nimet ovat Ystävämme Sini sekä Ravinteiden matka. Videot menestyivät myös Steam junior -videokilpailussa. Ravinteiden matka voitti koko kilpailun ja Ystävämme Sini tuli upeasti toiselle sijalle.

Taitavat nuoret ovat tehneet hienoa työtä tärkeän aiheen eteen ja kummiyrityksenä Turun Kaupunginteatteri on ylpeästi mukana tukemassa tätä projektia.