Olemme muuttaneet käytäntöjämme, jotta teatterikäyntisi olisi turvallinen. Kiitos, että tutustut ohjeisiin.

Poikkeusjärjestelyt teatterissa:  

Kipeänä on jäätävä kotiin, liput joustavat   

Teatterilippujen lunastuksessa on aiempaa enemmän joustoa. Sairastapauksissa vaihdamme liput kuluitta myöhempään näytökseen. Mikäli sinulla on näytöspäivänä flunssaoireita tai olet altistunut koronavirukselle, ole yhteydessä teatterin myyntipalveluun ennen esityksen alkua numeroon 02 262 0030 tai sähköpostitse kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.   

Kun varaat tai ostat teatterilippuja, tarkistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Näin teatterin poikkeusviestintä tavoittaa sinut tarvittaessa. Mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen varalta meidän on myös tärkeää tietää, ketä esityksissämme kulloinkin on.   

Väljyys katsomossa ja yleisötiloissa   

Yleisömäärää on rajoitettu voimassa olevien määräysten mukaisesti. Lipussa näkyvät paikkanumerot eivät ole voimassa ja alkusyksyn esityksiin liput myydään katsomoriveittäin. Tämä ratkaisu mahdollistaa lipunmyynnin joustamisen, mikäli katsomorajoituksiin tulee muutoksia. 

Ethän istu katsomon merkityille paikoille. Jos oma seurueesi istuu tiiviisti, eivät turvavälit edessä ja takana istuviin toteudu. Henkilökunta auttaa täyttämään salia saapumisjärjestyksessä, turvallisuutesi huomioiden. Jos sinulla on erityistarpeita, kuten liikunta- tai kuulorajoite, kerrothan siitä vahtimestarillemme saapuessasi teatteriin. 

Muistathan pitää etäisyyttä muihin seurueisiin myös lämpiötiloissa. Koska muut huomioiva liikkuminen vie enemmän aikaa, kannattaa teatterille saapua ajoissa. Avaamme ovet katsomoihin jo 20-30 min ennen esityksen alkua. Väliajalla saa halutessaan jäädä katsomoon. Vältäthän omalta osaltasi ruuhkien muodostamista myös väliajalla ja näytöksen päätyttyä.   

Suosimme korttimaksua   

Teatterilippuja ja lahjakortteja voi ostaa verkkokaupasta milloin tahansa. Myös väliaikatarjoilut kannattaa tilata etukäteen jonojen muodostumisen välttämiseksi. Suosimme korttimaksua kaikilla asiakaspalvelupisteillä.  

Vapaaehtoinen vaatesäilytys

Vartioitu vaatesäilytys sisältyy teatterilipun hintaan, mutta halutessasi voit ottaa päällysvaatteesi mukaan katsomoon. Isoja reppuja ja kasseja ei edelleenkään saa viedä katsomoon paloturvallisuusriskin vuoksi.  

Käsien ja pintojen puhtaus

Olemme tehostaneet pintojen siivousta ja desinfiointia. Huolehdithan myös omalta osaltasi käsien pesemisestä. Yleisötiloissa on tarjolla käsidesiä. Väliaikatarjoilut on yksittäispakattu hygieenisesti. 

Kasvomaskit, nenäliinat   

Teatterin henkilökunta käyttää visiirejä tai kasvomaskeja. Suosittelemme yleisölle kasvomaskien käyttöä. Noudatathan hyvää yskimishygieniaa, eli suojaa aina muut pärskeiltä.  

 

Tehdään yhdessä teatterikaudesta turvallinen. Teatterin muuttuneet käytännöt perustuvat Aluehallintoviraston antamaan ohjeistukseen yleisötilaisuuksien järjestämisestä. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää teatterivierailuun liittyen, olethan yhteydessä myyntipalveluumme numerossa 02 262 0030 tai sähköpostitse kaupunginteatteri.myynti@turku.fi. Voit myös jättää terveisesi meille palautelomakkeen kautta (vapaa palaute -kohta lopussa).  

Tekijöiden terveiset yleisölle  

"Olemme enemmän kuin iloisia, että pääsemme pitkältä tuntuneen tauon jälkeen jälleen esitystoiminnan pariin ja näemme teidät katsomossamme. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi nauttimaan kulttuurista - terveinä ja muut ihmiset huomioiden!"  

Turun Kaupunginteatterin väki 

Ohjeet pähkinänkuoressa: