Aurajokirannassa nähdään nyt entistä enemmän kuvataidetta! Kesävieras-näyttelyn ensimmäiset teokset ovat nyt LED-näytöllä ja näyttelykokonaisuus jatkuu syyskuuhun asti.

Kuva: Keanne de van Kreeken maalaus teossarjasta Muistoja.

Turun Kaupunginteatteri järjesti helmikuussa avoimen teoshaun, jossa Taideseinältä tarjottiin esitystilaa kuvataiteelle teatterin omien sisältöjen lomassa. Nyt Taideseinän teokset on valittu. Niitä tullaan näkemään huhtikuun ja syyskuun välillä Aleksis Kiven aukion 77 m²-kokoisella led-näytöllä.

Teatterin taideseinä oli herättänyt taiteilijoiden kiinnostuksen jo ennen teoshaun järjestämistä. Hakemuksia saapuikin 70, osa ammattitaiteilijoilta, osa harrastajilta. Turun Kaupunginteatterin yleisötyö- ja palvelukoordinaattori Ruut Luoto kuratoi ilahduttavan kirjavasta joukosta Taideseinälle 19 eri ilmaisumedian edustajaa. Luoto kuvailee teosvalintoja seuraavasti:

"Julkisessa tilassa ja led-seinän valtavassa mittakaavassa erilaisten teosten näkeminen on sekä katsojalle että tekijälleen palkitsevaa. Kunkin kuukauden kokonaisuuksia laatiessa valintoihin vaikutti erityisesti "erilaisuuden onni". Julkisessa tilassa taiteen esittäminen on aina aikansa kanssa reflektiopinnassa. Näissä teoksissa kuljetaan selvästi eri vuodenaikojen tunnelmissa ja teokset toimivat mielestäni parhaiten niille valittuna esitysajankohtana.”

Valinnoissa painottui vahvasti teoksen aistillisuus, dynaaminen ja kiinnostava kerronnallisuus, värien ja kontrastin voima, ihmisyys ja itsensä ilmaisemisen riemu. Kokonaisuudesta haluttiin mahdollisimman runsas ja mielenkiintoinen. Jokaiselle kuukaudelle haettiin erilaista katsottavaa eri perspektiivissä ja erilaisissa esitysmedioissa.

Kevään 2019 teoshaussa Taideseinälle valitut taiteilijat:

Turun Anikistit ry
B & C Ensemble
Janne Gröning
Mollu Heino
Susanna Järvinen
Hanna Kahrola ja Mia Tiihonen
Lotta-Pia Kallio
Launonen&Kivelä
Keanne de van Kreeke
Jan Merilä
Maritta Nurmi
Christian Olkkola
Sanni Saarinen
Sirkku Salo
Timo Takala
Minnamarina Tammi
Joni T. Tuominen
Jani Uljas - Kuviteltu todellisuus Lavastus- ja pukusuunnittelijoiden verkkonäyttelyn yhteydessä
Elli Vuorinen ja Jani Lehto

Kesävieras-näyttely: huhtikuu

Ensimmäisenä Kesävieras-näyttelyssä nähdään Keanne de van Kreeken Muistoja, Lotta-Pia Kallion Linnea ja Mollu Heinon Ohikulkeminen. Taideseinä löytyy osoitteesta Itäinen Rantakatu 14. Kunkin kuukauden tekijät julkaistaan Taideseinän omalla verkkosivulla.

Keanne de van Kreeke
Muistoja / Memories, sekatekniikka paperille, 2019
“The connection with nature’s processes, is most often found in my works.”

Lotta-Pia Kallio
Linnea, animaatio, 2018
”Teoksessa vanhojen koulukasvioiden kuvista muodostuu geometrinen hitaasti muuttuva ruusuikkunaa muistuttava sommitelma.”

Mollu Heino
Ohikulkeminen / Passing by, öljy levylle, 2018–2019
”Kyseenalaistan ja tyhjennän merkityksiä, oleellinen jää.”