Linnateatterin teatterisalissa kantaesitettävä Tivoli-pienoismusikaali käsittelee lasten tunteita vauhdikkaasti musiikin ja huumorin kautta.

Sofia on viisivuotias tyttö, jolle tunteet ovat vielä tuntemattomia, hurjasti ryöpsähteleviä ja elämää vahvasti hallitsevia outoja juttuja. Sofian äiti puolestaan on kontrollifriikki, jonka mukaan maailmassa pärjää vain pitämällä tunteensa kurissa.

Sofia pyytää Tivolin taikuria taikomaan vanhempansa tivolin toiselle puolelle. Alkaa matka, jonka aikana Sofia tutustuu omiin tunteisiinsa oppaanaan suuri tunneasiantuntija, turkulainen pehmohirvi Möttönen.

Tivolin kirjoittaa ja ohjaa Kimmo Virtanen, joka on viime vuosina tehnyt lastenesityksiä muun muassa Helsingin Kaupunginteatteriin. Turun Kaupunginteatteriin Virtanen on aikaisemmin ohjannut Mörköjen yö -näytelmän.

Keskusteluni erään minulle tuntemattoman äidin kanssa innoitti minua kirjoittamaan Tivolin. Keskustelukumppanini oli sitä mieltä, että lasten pitää oppia kestämään kylmä maailma ja hillitä tunteensa. Olin hänen kanssaan niin täysin eri mieltä!” Virtanen kertoo Tivolin synnystä.

Minusta on välttämätöntä ja tärkeää, että lapset saavat tuntea kaikkia tunteita turvallisessa ympäristössä. Kuten kotona vanhempien kanssa, tai vaikka teatterissa näytelmän parissa”, käsikirjoittaja-ohjaaja jatkaa.

Erityisen innoissaan Virtanen on saadessaan tuoda lavalle upouutta koko perheen teatteria.

Koko perheelle suunnattuja, suoraan näyttämölle kirjoitettuja kantaesityksiä ei tehdä kovin usein. Näin Turun Kaupunginteatteri hienosti edistää lastenkulttuuria”, Virtanen toteaa.

Lastenmusikaalin säveltää Olli Heikkinen. Rooleissa nähdään Turun Kaupunginteatterin konkarit Minna Hämäläinen, Ulla Reinikainen ja Petri Rajala, uudet kiinnitykset Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen sekä musiikkiteatterin nouseva tähti Valtteri Haliseva.

 

Tivoli saa ensi-iltansa Linnateatterin teatterisalissa keskiviikkona 31.8. Esityksen ikäsuositus on 4-vuotiaista ylöspäin.

Lue lisää teoksesta.