Teatterin taideseinä

Näytöllä nyt 

Iiu Susiraja: Lehmä (WAM)
NYTT 2021 -näyttely (Taideakatemia)

Menneet teokset

2021
Iiu Susiraja: Näkkileipä (WAM)
Tommi Juutilainen: Aboa Whisper (WAM)

2020
Iiu Susiraja: Näkkileipä (WAM)
Janne Gröning: Talvi saaristossa
Turun Anikistit ry: Näytönsäästäjä (WAM)
Fanni Malinen: Misconception (WAM)
Tommi Juutilainen: Aboa Whisper (WAM)

2019
Mailis Saralehto: Delta Waves
Annika Dahlsten: Desperate Attempts
Saara Ekström: Alkukirjain, 2007
Renja Leino: Happy Hour, 2013
Tommi Juutilainen: Aboa Whisper, 2012

2018
Turun päivä, IC-98: Näkymä vastarannalta, 2011
Heli Konttinen: Ihmisen ontologia, 2009
Taiteiden yö, IC-98: Näkymä vastarannalta, 2011
Iiu Susiraja: Suudelma, 2017
Hertta Kiiski: Birds of Paradise, 2014
Mailis Saralehto: Delta Waves, 2016
Saara Ekström: Nursery, 2001
Hannu Väisänen: Ink Wash, 2014 ja Screen Test for Living Sculpture

Kysy lisää

maria.peltoniemi@turku.fi

TAIDESEINÄLLÄ NYT

NYTT 2021 -näyttelyssä 19.3.–25.4.2021 Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvat kuvataiteilijat tuovat koettavaksi monipuolisen kokonaisuuden nykytaidetta. 21 opiskelijan taiteellisen opinnäytetyöt yhteen kokoava NYTT 2021 on esillä neljässä näyttelytilassa. Näyttelykokonaisuus on tekniikoiltaan ja tematiikaltaan mittava. Turun Kaupunginteatterin taideseinällä on 16.5. asti nähtävissä neljän opiskelijan, Satu Karhumaan, Sylvester Kivelän, Susanna Selinin ja Anni Porrasmäen videoteoksia. Lisäksi Turun Taidehallilla, Brinkkalan Galleriassa sekä Turun Vartiovuoren Vesisäiliön tiloissa on esillä mm. teoksia animaatiosta öljymaalauksiin, sarjakuvista saveen, grafiikasta valokuviin, veistoksista videoihin. 

 

Näyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisella 360-taltioinnilla. Taltioinnin ovat toteuttaneet kolmannen vuosikurssin opiskelijat Jesper Dolgov ja Alexandra Trufanova.

 

TAIDESEINÄ

Teatterin ulkoseinästä löytyy yksi maan suurimpia ulkonäyttöjä (77 m²) ja bongaatkin sen helposti jokirannassa liikkuessasi. Näyttö toimii kurkistusikkunana teatterin tapahtumiin.

Led-näyttö tarjoaa ohikulkijoille ajankohtaisen näkymän siihen, mitä seiniemme sisäpuolella on tekeillä, sillä näytöllä nähdään tulevien esitysten julisteita, hovikuvaajamme Otto-Ville Väätäisen ottamia esityskuvia ja esitysten trailereita. Välillä voit myös seurata esimerkiksi muutaman minuutin pituista videokierrosta läpi teatterin käytävien, näyttämöiden ja tuotantotilojen.

Näyttö toimii myös laajemmin taideseinänä. Turun Museokeskus valitsee näytölle vaihtuvia taidevideoita. Taideseinällä on nähty myös teatterissa pitkän uran tehneen näyttelijä Esko Aarre-Ahtion valokuvia maailmalta. Kesällä 2018 näytöllä pyöri Turun Taiteilijaseuran kesänäyttely, jossa mukana oli lähes 70 paikallista taiteilijaa. Seuraavana kesänä näytöllä nähtiin Kesävieras-näyttely, jossa oli mukana teoksia kahdeltakymmeneltä taiteilijalta. Myös Video Art Festival Turku, Turku Animated Film Festival ja Muu ry:n Performanssipäivät ovat vierailleet näytöllä festivaaliensa yhteydessä.

 

Kuva Kesävieras-näyttelystä: Keanne de van Kreeken maalaus teossarjasta Muistoja, huhtikuu 2019.
 
Taideseinän sisältöä voi kesäisin ihailla ravintola Kiven terassilta.

 

 

Asiasanat: