Teatterin taideseinä

Kysy lisää

ruut.luoto@turku.fi

Teoshaku

Avoin teoshaku kuvataiteilijoille 7.3.2019 asti

Näytöllä nyt:

Esko Aarre-Ahtion Re(p)liikkejä -kuvasarja

Videoteokset:
3.12.-28.2.2019 Renja Leino: Happy Hour, 2013

Teatterin ulkoseinässä on kiinni 77 m² kokoinen led-näyttö. Se on yksi maan suurimpia ulkonäyttöjä ja bongaatkin sen helposti jokirannassa liikkuessasi. Näyttö toimii kurkistusikkunana teatterin tapahtumiin.

Led-näyttö tarjoaa ohikulkijoille ajankohtaisen näkymän siihen, mitä seiniemme sisäpuolella on tekeillä, sillä näytöllä nähdään tulevien esitysten julisteita, hovikuvaajamme Otto-Ville Väätäisen ottamia esityskuvia ja esitysten trailereita. Välillä voit myös seurata muutaman minuutin pituista videokierrosta läpi teatterin käytävien, näyttämöiden ja tuotantotilojen.

Näyttö toimii myös laajemmin taideseinänä. Turun Museokeskus valitsee näytölle suunnilleen kuukausittain vaihtuvan taidevideon. Taideseinällä nähdään myös teatterissa pitkän uran tehneen näyttelijä Esko Aarre-Ahtion valokuvia maailmalta.

Kesällä 2018 näytöllä pyöri Turun Taiteilijaseuran kesänäyttely, jossa mukana oli lähes 70 paikallista taiteilijaa. Myös Video Art Festival Turku ja Turku Animated Film Festival ovat vierailleet näytöllä festivaaliensa yhteydessä.

 

 

 

Led-näytölle on hyvät näkymät Aleksis Kiven aukiolta. Kesällä aukiolla on ravintola Kiven 100-paikkainen terassi.

 

Näytöllä nyt:

Esko Aarre-Ahtion Re(p)liikkejä -kuvasarja

Videoteokset:
3.12.-28.2.2019 Renja Leino: Happy Hour, 2013