Kotikriitikot

Teatteria kaikilla mausteilla!

Kotikriitikot-blogiin

#yleisönääni #kotikriitikot

Teatterin yleisötyön kotikriitikot-projekti päättyi syksyllä 2020. Kolme vuotta kestänyt yhteistyö yleisönääniemme kanssa oli antoisa ja mielenkiintoinen lisäys teatterin toimintaan ja teatteri kiittääkin jokaista kotikriitikkoa sydämensä pohjasta. Lisätietoa päättymisestä voi lukea Kiitos Kotikriitikoille! -uutisesta.

Kotikriitikot olivat valikoitu ryhmä Turun Kaupunginteatterin yleisöä, jotka kirjoittivat yhdessä kotikriitikoiden blogia. Kotikriitikot saivat koulutusta teatterin kriittiseen katsomiseen ja siitä kirjoittamiseen. He pääsivät halutessaan näkemään kaikki Turun Kaupunginteatterin omat esitykset ennakkoon sekä esityskauden aikana. Heille järjestettiin kuukausittain yhteistapaaminen, joka tutustutti heitä teatterin toimintaan, eri ammattikuntiin ja esityksiin. Kotikriitikoiden blogista voit lukea, millaiset vuodet näillä yleisön äänillämme on ollut ja mitä mieltä he ovat olleet esityksistämme.

Yleisön äänitorvet

Ensimmäiset kotikriitikot haettiin syksyllä 2017 avoimella haulla. Tuolloin pestiin valittiin 9 hakijaa. Kotikriitikoiksi haettiin mahdollisimman kirjavaa joukkoa, sekä ikähaitarilla että teatterisuhteensa perusteella. Valinnassa painotettiin myös persoonallista otetta kirjoittamiseen, tekstin luettavuutta ja kirjoittajan kykyä pitää lukijan kiinnostus yllä. Kaudella 2018-2019 bloggaamista jatkoi 2 edelliseltä kaudelta tutuksi tullutta kotikriitikkoa ja 4 uutta kirjoittajaa. Kaudelle 2019-2020 valittiin 7 aivan uutta kotikriitikkoa. Kaikkien kotikriitikoiden esittelyt ja tekstit löytyvät blogista.

 

Kauden 2019-2020 kotikriitikot ja projektia vetävä Maria Peltoniemi.