Tarinapaja

Turun Kaupunginteatterin Tarinapajat

Tarinapaja on erityisesti ikäihmisille suunnattu yleisötyön projekti. Kokoonnumme Tarinapajaan yhteensä neljä kertaa ja keskitymme neljään eri aiheeseen. Voit osallistua mihin tahansa yksittäiseen tapahtumaan tai vaikka kaikkiin! Tarinapajat järjestetään Turun Kaupunginteatterin yleisölämpiössä, jonne on esteetön pääsy. Tarinapajat ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennkkoilmoittautumista. Myös saattajat ja tukihenkilöt ovat tervetulleita tapahtumaan. Tarinapajassa on tarjolla kahvi ja pulla 3 € yhteishintaan.

Jokaisella tapaamiskerralla pidetään pieni alustus, joka johdattaa meidät päivän aiheeseen. Tämän jälkeen osallistuvat pääsevät halutessaan jakamaan omia muistojaan, joita käsitellään tarinateatterin keinoin. Tarinat toteutetaan yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian kanssa, Tarinateatteri Kaikun näyttelijöiden esittäminä.
 
Tarinateatterissa keskeisintä on tarinan kerronta, tuntemusten ja kokemusten jakaminen. Tarinateatteri mahdollistaa oman tarinan jakamisen yhdessä muiden läsnäolijoiden kanssa. Valmista käsikirjoitusta tarinateatterissa ei ole vaan ohjaaja kysyy yleisön joukosta vapaaehtoisia tarinankertojia, jotka kertovat kertomuksia, tapahtumia tai pieniä välähdyksiä elämästään. Näyttelijät ja muusikko tekevät katsojien tarinat näkyviksi erilaisilla improvisaatioon pohjautuvilla tarinateatteritekniikoilla. Jokaisen tarina on tärkeä eikä ole liian pientä tai suurta tarinaa.

Tarinapaja kokoontuu

Tarinapaja I: Teatteritalo – Perjantaina 23.2.2018 klo 13-15
Keskitymme teatteritalon avajaisiin syksyllä 1962 ja uudelleen avajaisiin remontin jälkeen syksyllä 2017. Alustuksessa haastateltavana teatterin vastikään eläkkeelle jäänyt tekninen päällikkö Juhani Koski.

Tarinapaja II: Seitsemän veljestä – Perjantaina 2.3.2018 klo 13-15
Kalle Holmbergin ohjaama Seitsemän veljestä sai ensi-iltansa 1972. Veljet rymistelivät teatterin päänäyttämölle jälleen 45 vuotta myöhemmin Lauri Maijalan ohjauksessa. Alustuksessa haastateltavana Turun Kaupunginteatterissa jo yli 40-vuotisen uran tehnyt näyttelijä Petri Rajala.

Tarinapaja III: Harrastajasta ammattilaiseksi – Perjantaina 9.3.2018 klo 13-15
Kolmannessa Tarinapajassa palataan vuoteen 1987, jolloin Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämö lainattiin Turun Lapsi- ja Nuorisoteatterin (nyk. Turun Nuori Teatteri) Taru sormusten herrasta -suurtuotannon käyttöön. Tänä keväänä sormussaaga on taas näyttämöllämme. Alustuksessa haastateltavana Turun Kaupunginteatterin tuotantosuunnittelija Sari Läikelä, jonka ensimmäinen kosketus nykyisen työpaikkansa Päänäyttämöön tuli jo lapsena Taru sormusten herrasta -produktiossa näyttelijänä.

Tarinapaja IV: Paavo Nurmi – Perjantaina 16.3.2018 klo 13-15
Teatterin ohjelmistossa on nähty myös paikallissankareita. Legendaarinen Paavo Nurmi nähtiin Wäinö Aaltosen kanssa näyttämöllä teoksessa Taulahäntä ja kivenhakkaaja vuonna 1994. Syksyllä 2017 Paavo Nurmi nähtiin teoksessa Paavo – lentävä turkulainen. Alustuksessa haastateltavana näyttelijä Markus Järvenpää, joka näytteli nuorta Paavo Nurmea näytelmässä Paavo – lentävä turkulainen.

Olet lämpimästi tervetullut Tarinapajoihin.

Tarinapaja -tapahtumat Facebookissa.