Kouluyhteistyö

Tutustu Turun Kaupunginteatterin opettajan oppaaseen:

Opettajan opas syksy 2017

 

Teatterin yleisötyö tarjoaa koululaisille maksuttoman kritiikkityöpajan elämyspolkuun liittyvän teatterivierailun yhteyteen. Lisäksi kerromme mielellämme teatterin eri ammateista koulujen oppilaille.

Turun Kaupunginteatteri tarjoaa kaikille Turussa yhdeksättä luokkaa käyville vapaan pääsyn teatterin omien tuotantojen esityksiin maanantaista torstaihin Ysivip-kortilla.

Työpaja koululla

Yleisötyön kouluyhteistyö tarjoaa yläkoululaisille sekä lukiolaisille mahdollisuuden asiantuntijan vetämään työpajaan teatterivierailuun liittyen. Elämyspolku-hankkeen puitteissa työpaja on kouluille maksuton. Turun ulkopuolella pidettävien työpajojen tilaajan tulee korvata työntekijän matkakulut.
 
Työpajan tavoitteena on tarjota oppilaille, ja miksei opettajallekin, välineitä teatterin katsomiskokemuksen jäsentelemiseksi. Työpajassa opetellaan puhumaan teatteritaiteesta ja suhteuttamaan taidekokemus laajempaan kokonaisuuteen. Työpajassa keskustellaan esityksen teemoista ja lähdetään liikkeelle opiskelijoiden omista näkökulmista. Tavoite on, että oppilaat löytävät näkökulmia ja sanoja katsojakokemuksensa käsittelyyn. Työpaja toteutetaan 45-90 minuutin mittaisena vierailuna koulussa.
 
Työpajan aikana minun asiantuntijuuteni on teidän käytössänne. Työpaja voidaan pitää mihin tahansa Turun Kaupunginteatterin ohjelmistossa olevaan esitykseen liittyen. Saavun koululle opettajan valitsemalle oppitunnille. Paras ajankohta työpajalle on mahdollisimman pian esityksen jälkeen, jotta esitys on oppilailla vielä hyvin muistissa. Työpajan aikana voi tehdä halutessaan muistiinpanoja tai voimme keskittyä keskusteluun. Ryhmästä esiin nousevat kysymykset ja mielipiteet ohjaavat keskustelun kulkua. Lupaan, että opitte työpajan aikana varmasti jotain uutta teatterista!
 
Opettajat voivat valita kouluvierailun esitykset itse. Työpajatoiminta on käynnissä koko esityskauden ajan. Kun tiedätte milloin luokkanne on tulossa katsomaan esityksen, voimme sopia työpajan ajankohdan. Jokainen työpaja on erilainen, sillä työpajan sisältö riippuu paljon osallistujien mielenkiinnonkohteista.

Kierrokselle teatteriin

Yleisötyön puitteissa otan mielelläni vastaan teatterista kiinnostuneita ryhmiä vierailulle Turun Kaupunginteatteriin. Nämä maksuttomat vierailut on suunnattu erityisryhmille, kuten ilmaisutaidon tai puheviestinnän kurssit yms. Kierroksen aikana tutustumme teatterin toimintaan sekä arkeen teatterissa ja opimme esimerkiksi millaisia ammattiryhmiä teatterissa työskentelee. Otan mielelläni myös etukäteen vastaan kysymyksiä joihin voimme kierroksen aikana keskittyä. Erityisryhmät tilaavat kierroksen suoraan sähköpostilla (iida.rekonen@turku.fi).
 
Kierrokset teatterissa järjestetään teatterin esitys- ja harjoitusaikataulujen puitteissa, eli pääsääntöisesti varhain aamulla tai vaihtoehtoisesti iltapäivällä. Opastetun kierroksen ryhmäkoko on maksimissaan noin 25 henkeä.
 
Halutessaan koulut voivat myös tilata teatterilta perinteisen opastetun kierroksen myyntipalvelun kautta (02 262 0030 ma–la 9-19 tai kaupunginteatteri.mynti@turku.fi). Näillä maksullisilla kierroksilla on mahdollisuus ottaa vastaan myös suurempia ryhmiä useamman oppaan opastuksella.

Keneen otan yhteyttä?

Lisätietoja Turun Kaupunginteatterin yleisötyön kouluyhteistyöstä antaa yleisötyön koordinaattori Iida Rekonen

iida.rekonen@turku.fi
040 510 0193