Mikko Kouki

Mikko Kouki aloitti Turun Kaupunginteatterin taiteellisena johtajana maaliskuussa 2014. Kouki (s. 1967) on teatteritaiteen maisteri, näyttelijä ja Turussa asuva monipuolinen teatterin ja elokuvan ammattilainen. Hän luennoi, kirjoittaa lehtikolumneja ja on toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja kouluttajana.

Kouki toimi turkulaisen Linnateatterin johtajana ennen siirtymistään Oulun Kaupunginteatterin johtajaksi. Hän on Linnateatterin perustajajäsen ja kuului myös teatterin hallitukseen. Kouki on ohjannut useita menestysnäytelmiä Linnateatteriin.

Turun Kaupunginteatteriin Kouki on ohjannut muun muassa Kakola- ja Seili-musikaalit, Breaking the Waves -näytelmän sekä Viimeinen laiva -musikaalin. Viimeisimmät ohjaukset ovat Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailu (2018) ja Varissuo-musikaali (2018). Kesäteatteriesityksistä hän on ohjannut Hockey Night ja Linnan juhlat -komediat.

Mikko Kouki on näytellyt monissa suomalaisissa elokuvissa. Hänet tunnetaan mm. Aku Louhimiehen ohjaamista elokuvista, kuten Paha maa, Kuutamolla, Vuosaari ja Riisuttu mies. Hänet on palkittu kahdella Jussi-patsaalla, Suomen Arvostelijain liiton kilon punnuksella, Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla ja Pro Finlandialla.

Sähköposti: mikko.kouki@tkteatteri.fi