Teatterin johto

Turun Kaupunginteatteria johtavat toimitusjohtaja Arto Valkama ja taiteellinen johtaja Mikko Kouki. Valkama ja Kouki ovat olleet työpari jo usean vuoden ajan.

Toimitusjohtaja Arto Valkama

Arto Valkama on toiminut Turun Kaupunginteatteri Oy:n toimitusjohtajana elokuusta 2013 alkaen. Valkama siirtyi Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtajaksi Oulun Kaupunginteatterista vastaavalta paikalta.

Ennen siirtymistään Ouluun Valkama työskenteli vuosina 2002–2012 Turussa Linnateatteri yhdistys ry:ssä ensin hallinto- ja talouspäällikkönä ja vuodesta 2005 lähtien hallinto- ja talousjohtajana.

Valkama on toiminut myös tuottajana Bulevardin teatteriyhdistys ry:ssä vastaten Peacock-teatterin ja Linnanmäen huvipuiston ohjelmatuotannosta vuosina 2008–2011.

Valkama on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän valmistui Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2005.

Yhteystiedot: 040 591 5442 / arto.valkama@turku.fi

Taiteellinen johtaja Mikko Kouki

 

Mikko Kouki aloitti Turun Kaupunginteatterin taiteellisena johtajana maaliskuussa 2014. Kouki (s. 1967) on teatteritaiteen maisteri, näyttelijä ja Turussa asuva monipuolinen teatterin ja elokuvan ammattilainen. Hän luennoi, kirjoittaa lehtikolumneja ja on toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja kouluttajana.

Kouki toimi turkulaisen Linnateatterin johtajana ennen siirtymistään Oulun Kaupunginteatterin johtajaksi. Hän on Linnateatterin perustajajäsen ja kuului myös teatterin hallitukseen. Kouki on ohjannut useita menestysnäytelmiä Linnateatteriin.

Turun Kaupunginteatteriin Kouki on ohjannut muun muassa Kakola- ja Seili-musikaalit, Breaking the Waves -näytelmän sekä kesäteatteriesitykset Hockey Night ja Linnan juhlat.

Mikko Kouki on näytellyt monissa suomalaisissa elokuvissa. Hänet tunnetaan mm. Aku Louhimiehen ohjaamista elokuvista, kuten Paha maa, Kuutamolla, Vuosaari ja Riisuttu mies. Hänet on palkittu kahdella Jussi-patsaalla ja Suomen Arvostelijain liiton kilon punnuksella sekä Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla.

Sähköposti: mikko.kouki@turku.fi