Linda Hämäläinen

 

Näyttelijä Linda Hämäläinen valmistui keväällä 2020 teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänellä on tutkinto myös musiikkiteatterilinjalta Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutista.

Linda  on näytellyt Suomen Kansallisteatterissa, Lahden Kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa, sekä ollut kiinnitettynä Tampereen Ahaa Teatteriin. Hänet on kiinnitetty Turun Kaupunginteatteriin joulukuusta 2020 alkaen.
 
Tärkeimmiksi rooleikseen hän mainitsee Perjantai on Pahin -musikaalin Ellin Samppalinnan Kesäteatterissa (2019) ja roolinsa Miika Murasen kirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Katve Ahaa Teatterissa (2016). Molemmat opettivat hänelle paljon näyttelijäntyöstä ja teatterin tekemisestä ja toivat elämään tärkeitä ihmisiä. Teatterikorkeakoulun improvisaatiokurssin pitkät impro-näytelmät jäivät myös Lindan mieleen hienoina kokemuksina, sillä hän kokee, että improvisaatiossa ollaan näyttelijäntyön ytimessä, kuuntelemisessa. 
 
Kiinnitykseltä Turussa Linda odottaa pääsevänsä tekemään työtään näyttämöllä, uusia näytelmiä ja ihmisiä, joiden muodostaman yhteisön osa hänestä tulee. 
 
Lindan ensimmäinen ensi-ilta Turun Kaupunginteatterissa on Kysy Siskoilta -esitys, joka nähdään 11.2.2021 Päänäyttämöllä. Tietoa muista tulevista rooleistaan hän odottaa vielä jännityksellä.

Muista hengittää.

Lue 22.1.2021 tehty Valokeilassa-haastattelu Lindasta

Kuva: Laura Malmivaara

Kuvia

Kysy siskoilta, 2021