Kun tulet teatteriin

Esteettömyys

Kaikkiin Turun Kaupunginteatterin tiloihin on esteetön pääsy.

Virastotalon puoleisessa päädyssä on kolme liikkumisesteisille varattua, merkittyä autopaikkaa. Teatteritalon edessä on 2 kadunvarsipaikkaa, jotka ovat invapaikkoja iltaisin klo 18 alkaen. Nämä kadunvarsipaikat löytyvät pylväikön ja linja-autopysäkin välistä.

Jokaiseen esitykseen on saatavilla rajoitettu määrä pyörätuolipaikkoja. Paikat on varattava etukäteen soittamalla myyntipalveluun numeroon 02 262 0030.

Saattajakortin haltijat ja SPR:n Kulttuuriystävä-palvelun avustajat ja avustettavat pääsevät puoleen hintaan Turun Kaupunginteatterin esityksiin.

Teatterisaleissa on käytössä kaulaan ripustettavat henkilökohtaiset induktiosilmukat. Jos induktiosilmukalle on tarvetta, otathan etukäteen yhteyttä myyntipalveluumme joko numerossa 02 262 0030 tai sähköpostitse osoitteessa kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.

Parkkipaikat

Teatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, vaan autot tulee jättää esimerkiksi Itäisen Rantakadun tienvarsipaikoille tai Virastotalon ympärillä oleviin parkkiruutuihin. Etenkin päivänäytöksiin ma-pe tullessa nämä parkkipaikat ovat usein täynnä, mutta bussit kulkevat aivan teatteritalon editse.

Liikkumisesteisten inva-autopaikat ovat Virastotalon puoleisessa päädyssä ja edessä (kts. edellinen kappale).

Föli-yhteistyö

Turun Kaupunginteatterin esityslippu toimii bussilippuna kaikilla Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h esityksen jälkeen. Paperisen tai sähköisen teatterilipun viivakoodia näytetään bussin keltaiseen korttilukijaan. Matkoihin sisältyy yksi vaihtomahdollisuus molempiin suuntiin. Lue lisää yhteistyöstä täältä.

Vaatesäilytys

Teatteriin tullessa takit sekä isommat laukut ja reput tulee jättää sisääntuloaulan narikkaan. Isojen kassien ja reppujen vieminen katsomoon tukkii kulkureitit ja lisää tilan palokuormaa. Jalkatila on pidettävä tyhjänä ylimääräisestä tavarasta myös siksi, että katsomon ilmanvaihto toimii penkkien alapuolelta. Vartioitu vaatesäilytys maksaa 2,50 €/hlö. Narikan saa ostettua myös netistä Lippu.fi:stä hintaan 2,50 €/hlö. Etukäteen Lippikseltä ostettuna vaatesäilytys maksaa 2,00 €/hlö.

5 vinkkiä nopeaan narikkaan:

1. Koko linjasto on käytössä, eli rohkeasti peremmälle, jos oven lähellä on jonoa.
2. Isot kassit ja reput pitää jättää säilytykseen, nappaa tarvitsemasi asiat taskuihin etukäteen.
3. Suosimme korttia (pidempi tiski), kolikoita tai pieniä seteleitä.
4. Aulasta kannattaa siirtyä ylälämpiöön, aulan vessaan voi palata tarvittaessa.
5. Nouda takkisi narikkalapussa olevan numeron kohdalta.

Aulapalvelun henkilökunta kiittää yhteistyöstä!

Käsiohjelmat

Kaikista Turun Kaupunginteatterin näytelmistä on saatavilla käsiohjelma. Käsiohjelma esittelee esityksen tekijät. Lisäksi se voi sisältää taustatietoa näytelmästä tai muuta aiheeseen liittyvää sisältöä sekä esityskuvia. Käsiohjelmien koko ja ulkonäkö vaihtelevat – käsiohjelma on aina näytelmänsä näköinen.

Käsiohjelmat ovat myynnissä ensi-illasta alkaen kunkin esityksen esityskauden ajan. Ohjelmia on myynnissä lämpiössä ennen esityksiä ja väliajalla. Käsiohjelmat kaikenkokoisille seurueille voi myös ostaa etukäteen teatteritalon Lippis -lippumyymälästä. Käsiohjelmien hinnat vaihtelevat, mutta useimmat niistä maksavat 5 €.

Teatterin oheistuotteet

Turun Kaupunginteatterin oheistuotteita voi ostaa Lippikseltä. Syksyllä 2018 myynnissä ovat mm.

  • Take away -kestokahvimuki 12 €
  • ”Jumppasäkki” 6 €
  • Juomapullo 10 €
  • Polkupyörän satulasuojus 4 €
  • Seitsemän veljestä -taltiointi 70-luvulta (DVD) 10 €
  • Taru sormusten herrasta -kassi 6 € ja t-paita 8 €
  • Taru sormusten herrasta -hahmojulisteet ja -kortit 15/4 €

Lahja näyttelijälle

Ihastuitko esiintyjään, haluatko välittää kiitoksesi työryhmän jäsenelle? Voit jättää saajan nimellä varustetut kukat tai muut lahjat naulakkovahtimestareille, jotka välittävät tervehdyksesi eteenpäin vastaanottajalle.

Kuvaaminen ja kännykän käyttö

Esityksen kuvaaminen on aina kiellettyä. Kännykän ja padin selailu on myös kiellettyä, sillä näytön valo loistaa pimeässä katsomossa ja häiritsee takuuvarmasti muita katsojia. Mikäli haluat muiston esityksestä, kannattaa vierailla lämpiön oheistuotetiskillä ja ostaa käsiohjelma, josta löytyy esityskuvia. Myös teatterin Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistaan kuvia kaikista esityksistä.

Ongelmatilanteen sattuessa

Unohtuiko omaisuuttasi katsomoon tai narikkaan?

Vahtimestarit palvelevat ja neuvovat teatterin yleisötiloissa. He ovat paikalla noin tuntia ennen esityksen alkua, valvovat esityksen kulkua ja saattavat yleisön ulos esityksen päätyttyä. Vahtimestarit tunnistaa musta-valkoisista työasuista, joiden rintapielessä on teatterin logo. Löytötavaroita voi tiedustella esitysten yhteydessä vahtimestareilta.

Kysymyksiin, myöhästymisilmoituksiin ja löytötavaratiedusteluihin vastataan aulapalvelun numerossa 040 837 2162 tuntia ennen esitysten alkua ja puoli tuntia niiden pääättymisen jälkeen. Tässä numerossa ei hoideta lipputiedusteluja, vaan niistä tulee soittaa myyntipalvelun numeroon 02 262 0030.