Kun tulet teatteriin

Esteettömyys

Kaikkiin Turun Kaupunginteatterin tiloihin on esteetön pääsy.

Virastotalon puoleisessa päädyssä on kolme liikkumisesteisille varattua, merkittyä autopaikkaa. Teatteritalon edessä on 2 kadunvarsipaikkaa, jotka ovat invapaikkoja iltaisin klo 18 alkaen. Nämä kadunvarsipaikat löytyvät pylväikön ja linja-autopysäkin välistä.

Jokaiseen esitykseen on saatavilla rajoitettu määrä pyörätuolipaikkoja. Paikat on varattava etukäteen myyntipalvelustamme numerossa 02 262 0030.

Saattajakortin haltijat ja SPR:n Kulttuuriystävä-palvelun avustajat ja avustettavat pääsevät puoleen hintaan Turun Kaupunginteatterin esityksiin.

Teatterisaleissa on käytössä kaulaan ripustettavat henkilökohtaiset induktiosilmukat. Jos induktiosilmukalle on tarvetta, otathan etukäteen yhteyttä myyntipalveluumme joko numerossa 02 262 0030 tai sähköpostitse osoitteessa kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.

Parkkipaikat

Teatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, vaan autot tulee jättää esimerkiksi Itäisen Rantakadun tienvarsipaikoille tai Virastotalon ympärillä oleviin parkkiruutuihin. Etenkin päivänäytöksiin ma-pe tullessa nämä parkkipaikat ovat usein täynnä, mutta bussit kulkevat aivan teatteritalon editse.

Liikkumisesteisten inva-autopaikat ovat Virastotalon puoleisessa päädyssä ja edessä (kts. edellinen kappale).

Föli-yhteistyö

Turun Kaupunginteatterin esityslippu toimii bussilippuna kaikilla Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h esityksen jälkeen. Paperisen tai sähköisen teatterilipun viivakoodia näytetään bussin keltaiseen korttilukijaan. Matkoihin sisältyy yksi vaihtomahdollisuus molempiin suuntiin. Lue lisää yhteistyöstä täältä.

Vaatesäilytys

Teatteriin tullessa takit sekä isommat laukut ja reput tulee jättää sisääntuloaulan narikkaan. Isojen kassien ja reppujen vieminen katsomoon tukkii kulkureitit ja lisää tilan palokuormaa. Jalkatila on pidettävä tyhjänä ylimääräisestä tavarasta myös siksi, että katsomon ilmanvaihto toimii penkkien alapuolelta. Vartioitu vaatesäilytys maksaa 2,50 €/hlö. Narikan saa ostettua myös netistä Lippu.fi:stä hintaan 2,50 €/hlö. Etukäteen Lippikseltä ostettuna narikka maksaa 2,00 €/hlö.

Käsiohjelmat

Kaikista Turun Kaupunginteatterin näytelmistä on saatavilla käsiohjelma. Käsiohjelma esittelee esityksen tekijät. Lisäksi se voi sisältää taustatietoa näytelmästä tai muuta aiheeseen liittyvää sisältöä sekä esityskuvia. Käsiohjelmien koko ja ulkonäkö vaihtelevat – käsiohjelma on aina näytelmänsä näköinen.

Käsiohjelmat ovat myynnissä ensi-illasta alkaen kunkin esityksen esityskauden ajan. Ohjelmia on myynnissä lämpiössä ennen esityksiä ja väliajalla. Käsiohjelmat kaikenkokoisille seurueille voi myös ostaa etukäteen teatteritalon Lippis -lippumyymälästä. Käsiohjelmien hinnat vaihtelevat, mutta useimmat niistä maksavat 5 €.

Teatterin oheistuotteet

Turun Kaupunginteatterin oheistuotteita voi ostaa Lippikseltä. Keväällä 2018 myynnissä ovat

  • Take away -kestokahvimuki 12 €
  • ”Jumppasäkki” 6 €
  • Juomapullo 10 €
  • Polkupyörän satulasuojus 4 €
  • Seitsemän veljestä -taltiointi 70-luvulta (DVD) 10 €
  • Taru sormusten herrasta -kassi ja t-paita 12 €
  • Taru sormusten herrasta -hahmojulisteet ja -kortit 15/4 €

Lahja näyttelijälle

Ihastuitko esiintyjään, haluatko välittää kiitoksesi työryhmän jäsenelle? Voit jättää saajan nimellä varustetut kukat tai muut lahjat naulakkovahtimestareille, jotka välittävät tervehdyksesi eteenpäin vastaanottajalle.

Ongelmatilanteen sattuessa

Unohtuiko iltalaukku katsomoon tai takki narikkaan?

Vahtimestarit palvelevat ja neuvovat teatterin yleisötiloissa. He ovat paikalla noin tuntia ennen esityksen alkua, valvovat esityksen kulkua ja saattavat yleisön ulos esityksen päätyttyä. Vahtimestarit tunnistaa musta-valkoisista työasuista, joiden rintapielessä on teatterin logo.

Löytötavaroita voi tiedustella esitysten yhteydessä vahtimestareilta. Ongelmien selvittelyssä auttaa myös teatterin vaihde: 02 262 0000, ma–pe klo 8–16.