Kun tulet teatteriin

Teatterivierailu korona-aikana

Katso turvallisen teatterikäynnin ohjeet yleisölle

Esteettömyys

Kaikkiin Turun Kaupunginteatterin tiloihin on esteetön pääsy. Lue lisää teatterin esteettömyydestä ja erityisryhmiin kuuluvien lippuvarauksesta.

Myöhästyminen

Esitykset alkavat aina pääsylipussa ilmoitettuna aikana. Omalle paikalleen ei pääse enää salin ovien sulkeuduttua, mutta vahtimestarit pyrkivät löytämään myöhässä saapuville paikat parvelta. Omalle paikalleen voi siirtyä esityksen väliajalla. Näin myöhästyminen häiritsee mahdollisimman vähän muun yleisön keskittymistä esitykseen.

Parkkipaikat

Teatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, vaan autot tulee jättää esimerkiksi Itäisen Rantakadun tienvarsipaikoille tai Virastotalon ympärillä oleviin parkkiruutuihin. Etenkin arkisin päivänäytöksiin tullessa nämä parkkipaikat ovat usein täynnä, mutta linja-autot kulkevat aivan teatteritalon editse ja Föli-lippu sisältyy teatterilippuun. Liikkumisesteisten inva-autopaikat ovat Virastotalon puoleisessa päädyssä ja teatteritalon edessä.

Föli-yhteistyö - teatterilippu on myös bussilippu

Turun Kaupunginteatterin esityslippu toimii bussilippuna kaikilla Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h esityksen jälkeen. Paperisen tai sähköisen teatterilipun viivakoodia näytetään bussin keltaiseen korttilukijaan. Matkoihin sisältyy yksi vaihtomahdollisuus molempiin suuntiin. Etu ei koske Emma Teatterissa nähtävien kesäesitysten lippuja. Lue lisää Föli-yhteistyöstä.

Vaatesäilytys - teatterilippu on myös narikkalippu

Teatteriin tullessa takit sekä isommat laukut ja reput tulee jättää sisääntuloaulan narikkaan. Isojen kassien ja reppujen vieminen katsomoon tukkii kulkureitit ja lisää tilan palokuormaa. Jalkatila on pidettävä tyhjänä ylimääräisestä tavarasta myös siksi, että katsomon ilmanvaihto toimii penkkien alapuolelta. Vartioitu vaatesäilytys sisältyy esityslipun hintaan.

4 vinkkiä nopeaan narikkaan

1. Koko linjasto on käytössä, eli rohkeasti peremmälle, jos oven lähellä on jonoa.
2. Koska kassit ja reput pitää jättää säilytykseen, nappaa tarvitsemasi asiat taskuihin etukäteen.
4. Aulasta kannattaa siirtyä viihtyisään ylälämpiöön, aulan vessaan voi aina palata tarvittaessa.
5. Nouda takkisi narikkalapussa olevan numeron kohdalta.

Aulapalvelun henkilökunta kiittää yhteistyöstä!

Käsiohjelmat

Haluatko lisätietoa tekijöistä tai näytelmän aiheesta? Tai esityskuvat säilöön myöhempiä muisteluita varten? Useimmista Turun Kaupunginteatterin näytelmistä on saatavilla käsiohjelma. Käsiohjelmat ovat myynnissä lämpiössä ja lippukassalla ensi-illasta alkaen kunkin esityksen esityskauden ajan. Käsiohjelmat kaikenkokoisille seurueille voi myös ostaa etukäteen teatteritalon Lippis -lippumyymälästä. Käsiohjelmat maksavat tavallisesti 3-6 €.

Teatterin oheistuotteet

Turun Kaupunginteatterin oheistuotteita voi ostaa teatteritalon lippukassalta ja yleisölämpiöstä:

  • Take away -kestokahvimuki 12 €
  • ”Jumppasäkki” 6 €
  • Juomapullo 10 €
  • Polkupyörän satulasuojus 4 €
  • Nahkakantinen muistikirja 8 €
  • TKT-kangaskassi 10 €
  • Seitsemän veljestä -taltiointi 70-luvulta (DVD) 10 €
 

Lahja näyttelijälle

Tykästyitkö esiintyjään, haluatko välittää kiitoksesi työryhmän jäsenelle? Voit jättää saajan nimellä varustetut kukat tai muut lahjat naulakkovahtimestareille, jotka välittävät tervehdyksesi eteenpäin vastaanottajalle. Terveiset esiintyjille voit lähettää esityksen jälkeen lipunostajien sähköpostiin tulevan palautekyselyn kautta. 

Kuvaaminen ja kännykän käyttö

Esityksen kuvaaminen on aina kiellettyä. Kännykän ja padin selailu esityksen aikana on myös kiellettyä, sillä näytön valo loistaa pimeässä katsomossa ja häiritsee takuuvarmasti muita katsojia. Mikäli haluat muiston esityksestä, kannattaa vierailla lämpiön oheistuotetiskillä ja ostaa käsiohjelma, josta löytyy esityskuvia. Myös teatterin Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistaan kuvia kaikista esityksistä.

Ongelmatilanteen sattuessa

Unohtuiko omaisuuttasi katsomoon tai narikkaan? Vahtimestarit palvelevat ja neuvovat teatterin yleisötiloissa. He ovat paikalla noin tuntia ennen esityksen alkua, valvovat esityksen kulkua ja saattavat yleisön ulos esityksen päätyttyä. Vahtimestarit tunnistaa musta-valkoisista työasuista, joiden rintapielessä on teatterin logo. Löytötavaroita voi tiedustella esitysten yhteydessä vahtimestareilta.

Viime hetken lipputiedustelut hoituvat varmimmin teatterin lippukassalla, mutta lippuasioissa palvelee myös myyntipalvelun numero 02 262 0030.