Töivrih-hirviöT

Tiedot

Hukkateatterin & TKT:n yhteistuotanto
Ensi-ilta 13.3.2021 klo 13
Näyttämö: Sopukka
Kesto: n. 1 tunti
Ikäsuositus: 4-vuotiaasta ylöspäin

Liput

18 € aikuiset / 14 € lapset
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Huom. Turun Kaupunginteatterin esitystoiminta on keskeytetty 26.3. asti. Peruuntuneiden näytösten liput tulee siirtää kevään myöhempiin näytöksiin lipunvaihtolomakkeella.

*

Hukkateatterin lastenesitys

TÖIVRIH – HIRVIÖT kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun!

Esitys tutkii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Arki ja elämä muuttuvat väistämättä, mutta miten ne vaikuttavat meihin ja läheisiimme? Nykypäivänä sosiaalisen median ja älylaitteiden edut ja hyödyt mutta myös haasteet ovat tapetilla ja keskustelujen keskiöissä. Ihmiset kaipaavat enemmän läsnäoloa, hetkeen tarttumista ja pysähtymistä, toistensa kuuntelua. Älylaitteet voivat auttaa, mutta kuten tuli, ne ovat hyvä renki mutta huono isäntä. Lapsen kokema irrallisuus aikuisten maailmasta ja yksinäisyys ovat yleisiä ja ajattomia teemoja lastennäytelmissä. Näytelmä tuo näihin teemoihin oman näkökulmansa ja tarjoaa teoksen, joka puhuttelee ja koskettaa.

Esitys on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös nukketeatterin ja musiikkiteatterin ystävät ovat erittäin tervetulleita katsomoon!

Tekijät

Käsikirjoitus Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen ja Jutta Lahtinen
Ohjaus Jutta Lahtinen & työryhmä
Sävellys ja musiikki Antti Ainola
Koreografiat Emma Bowles ja työryhmä
Lavastus ja puvustus Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen ja työryhmä
Hirviöpuvut ja -nuket Alina Kilpinen ja Jutta Lahtinen
Maskeeraus Emma Bowles
Tekniikka Saara Isola
Lavalla Antti Ainola, Alina Kilpinen, Jatta Pirinen ja Katariina Tasala
Tuottaja Ville Pakarinen
Valokuvat ja somemarkkinointi Oona Seppänen
Grafiikat ja videot Alina Kilpinen

Esitykset

pe 12.3. ennakko
la 13.3. klo 13 ja klo 16
ti 16.3. klo 10
pe 19.3. klo 18
la 20.3. klo 13 ja klo 16
ti 20.4. klo 10
ke 21.4. klo 10 ja klo 18