Töivrih-hirviöT

Tiedot

Hukkateatterin & TKT:n yhteistuotanto
Ensi-ilta 28.9.2021 klo 18
Näyttämö: Sopukka
Kesto: n. 1 tunti
Ikäsuositus: 4-vuotiaasta ylöspäin

Liput

18 € aikuiset / 14 € lapset
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Hukkateatterin lastenesitys

TÖIVRIH – HIRVIÖT kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun!

Esitys tutkii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Arki ja elämä muuttuvat väistämättä, mutta miten ne vaikuttavat meihin ja läheisiimme? Nykypäivänä sosiaalisen median ja älylaitteiden edut ja hyödyt mutta myös haasteet ovat tapetilla ja keskustelujen keskiöissä. Ihmiset kaipaavat enemmän läsnäoloa, hetkeen tarttumista ja pysähtymistä, toistensa kuuntelua. Älylaitteet voivat auttaa, mutta kuten tuli, ne ovat hyvä renki mutta huono isäntä. Lapsen kokema irrallisuus aikuisten maailmasta ja yksinäisyys ovat yleisiä ja ajattomia teemoja lastennäytelmissä. Näytelmä tuo näihin teemoihin oman näkökulmansa ja tarjoaa teoksen, joka puhuttelee ja koskettaa.

Esitys on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös nukketeatterin ja musiikkiteatterin ystävät ovat erittäin tervetulleita katsomoon!

Tekijät

Käsikirjoitus: Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen
Tuottaja: Ville Pakarinen
Sävellys ja musiikki: Antti Ainola
Lavastus ja puvustus: Alina Kilpinen & työryhmä
Hirviöpuvut ja -nuket: Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen
Näyttämötekniikka & valosuunnittelu: Saara Isola
Tekniikan ajo: Saara Isola, Oona Seppänen, Heli Korvuo
Valokuvat ja somemarkkinointi: Oona Seppänen

Striimi: Jussi Kalliokorpi
Muu työryhmä: Arttu Aarnio & Katariina Tasala
Lavalla: Antti Ainola, Laura Hurme, Alina Kilpinen, Jatta Pirinen

Esityspäivät

ti 28.9 klo 18 (LM, ensi-ilta)
ke 29.9 klo 18
ke 6.10 klo 10 ja klo 18
to 7.10 klo 10
ke 13.10 klo 18
to 14.10 klo 10
to 21.10 klo 10 ja klo 18