Naisia ja hevosia -tilaisuudet

Tiedot

Itsenäisyyspäivän etkot 21.11.2020 klo 13
Paikka: FB-live
Itsenäisyyspäivän jatkot 8.12.2020 klo 18
Paikka: FB-live ja Sopukka

Sopukassa syksyllä 2021 nähtävän Naisia ja hevosia -esityksen teemoista järjestetään marraskuussa ja joulukuussa 2020 kaikille avoimet yleisötilaisuudet. Esitys ja siihen liittyvät keskustelutilaisuudet ovat Veera Alaverrosen ja Laura Rantasen konseptoimia.

Naisia ja hevosia -esitys tekee näkyväksi sotien jälkiä mielissämme, ajattelutavoissamme ja kehoissamme nyt. Onko työnteon ja tehokkuuden ihannoinnista tullut selviytymiskeino vaikeiden kokemusten runtelemille mielille? Kun on jotain, mistä ei voi puhua, voi hukuttaa muistonsa menemällä eteenpäin laput silmillä. Mihin asti kannamme tätä perintöä mukanamme?

Itsenäisyyspäivän etkot 21.11.

Itsenäisyyspäivän etkot lauantaina 21.11.2020 kello 13.00 yhdessä evakon ja hänen lapsenlapsensa kanssa. Vieraana kaikkien tuntema Aira Samulin ja Kiti Samulin, keskustelu striimataan suorana Turun Kaupunginteatterin Facebook-sivuille. 

Itsenäisyyspäivän jatkot 8.12.

Itsenäisyyspäivän jatkot - mitä kuuluu sisäiselle sotaveteraanillesi? -tilaisuus pidetään Turun kaupunginteatterin Sopukassa tiistaina 8.12.2020 kello 18.00. Tilaisuuteen on mahdollista tulla paikalle turvallisuustilanne huomioiden ja lisäksi sitä voi seurata suorana lähetyksenä Turun Kaupunginteatterin Facebook-sivuilla.

Osana Itsenäisyyspäivän jatkoja järjestetään Erätauko-keskustelu, johon osallistuu mm. aihepiiriä tutkinut erikoistutkija Mona Mannevuo Turun yliopistosta, tutkija Jaana Parviainen Tampereen yliopistosta ja kolttasaamelainen Eveliina Feodoroff-Rantala. Keskustelun vetää Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka. Erätauko-keskustelu on dialogi, jossa syntyy parhaimmillaan ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua.