Musta laatikko 16

Tiedot

Esitys on peruttu.
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: n. 2 h 30 min, sisältää väliajan

Liput

34 / 24 €
Lippukategoriat: perus / opiskelijahinta
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatteriin ja vaatesäilytyksen.

Huom. Musta laatikko -kiertue on peruttu kevään osalta. Lue uutinen Helsingin Sanomista.  Lisätietoa lippujen vaihdosta.

*

Musta laatikko tarjoaa laatujournalismia ainutkertaisena elävänä esityksenä. Suuren suosion keränneiden iltojen aikana kuullaan kymmenkunta tositarinaa, joita ei ole aiemmin Helsingin Sanomissa tai muualla kerrottu. Kertojina ovat HS:n toimittajat ja kuvaajat.

Musta laatikko etenee kuin sanomalehti: aiheiden kirjo sekä yllättää että viihdyttää. Ulkomaanreportaasista siirrytään sujuvasti kulttuuriaiheisiin ja humoristista kolumnia voi seurata kuvajournalistin koskettava minidokumentti. Esitykset päästävät yleisön myös toimittajien ja kuvaajien työn kulisseihin.

”Ja kuten muutoinkin työssämme myös kaikki lavalla kuultava ja nähtävä on aina totta”, kertoo Jaakko Lyytinen, joka on HS:n toimittaja ja yksi Mustan laatikon tuottajista.

Ensimmäinen Musta laatikko nähtiin Kansallisteatterissa Helsingissä talvella 2016, ja sen jälkeen esityksissä on käynyt jo 30 000 katsojaa. Mustan laatikon esiintyjät ja aiheet vaihtuvat aina keväisin ja syksyisin. Esitykset kestävät noin kaksi ja puoli tuntia. Syksyllä 2020 Turun kaupunginteatterissa nähdään 16. versio.
 
Musta laatikko palkittiin keväällä 2018 Bonnierin journalistipalkinnolla vuoden journalistisena tekona.