Legenda pienestä luusta

Työryhmä

Käsikirjoitus ja esitysdramaturgi: Seppo Parkkinen
Ohjaus: Susanna Airaksinen & Juha Malmivaara
Äänisuunnittelu: Ville Aalto
Musiikin sävellys: Kari Mäkiranta
Skenografia: Sari Salmela
Valosuunnittelu: Eero Erkamo
Tekniikka: Anton Kainulainen
Tuottaja: Kristina Vahvaselkä

Rooleissa: Minna Kangas, Raimo Karppinen, Sofia Törnqvist, Kristina Vahvaselkä, Tuula Väänänen

Tuotanto: Kolmas Tila -Tredje Rummet ja Turun Kaupunginteatteri

Seppo Parkkinen

Ensi-ilta 23.2.2018
Sopukka

Liput: 25/23/15 €

Osta liput

Kiehtova näkymä ihmislajin historiaan

Wrangelin saari Pohjoisella jäämerellä vuonna 2063. Merilintujen tutkija Rán Snorradottir (s. 2018) on tullut tutkimusretkikunnan mukana tutkimaan saaren elinympäristön tilaa ja lintuja. On heinäkuu, arktinen kesä. Mitä saarella on tapahtunut?

Legenda pienestä luusta on mielikuvituksellinen matka, ihmislajin pitkä kertomus lintujen kertomana. Kolmas Tila -teatterin kantaesityksenä nähtävä teos käsittelee ihmisen historiaa lajina, ihmisen arvoa ja ihmisen suhdetta ei-inhimilliseen historiallisessa kontekstissa ja nykyisyydessä. Dokumentaarisuutta ja fiktiota yhdistävässä näyttämöteoksessa rinnastuvat myytin, tieteellisen tutkimuksen ja poliittisen filosofian näkökulmat. Kiehtova esitys rakentuu lintujen lentäessä läpi ihmislajin historian. Matkallaan ne pysähtyvät dokumentoimaan yksittäisten ihmisten kertomuksia eri ajoista ja paikoista. 

Legenda pienestä luusta on Kolmas Tila -ryhmän ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto, joka vierailee Sopukassa 23.2.-28.4.

Legenda pienestä luusta -keskustelutilaisuudet

Kolmas Tila järjestää kolme Legenda pienestä luusta -esitystä edeltävää avointa keskustelutilaisuutta Turun Kaupunginteatterin Kabinetissa 28.2., 1.3. ja 7.3. kello 17.30-18.30. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lue lisää täältä.