Legenda pienestä luusta

Työryhmä

Käsikirjoitus ja esitysdramaturgi: Seppo Parkkinen
Ohjaus: Susanna Airaksinen & Juha Malmivaara
Äänisuunnittelu: Ville Aalto
Musiikin sävellys: Kari Mäkiranta
Skenografia: Sari Salmela
Valosuunnittelu: Eero Erkamo
Tekniikka: Anton Kainulainen
Tuottaja: Kristina Vahvaselkä

Rooleissa: Minna Kangas, Raimo Karppinen, Sofia Törnqvist, Kristina Vahvaselkä, Tuula Väänänen

Tuotanto: Kolmas Tila -Tredje Rummet ja Turun Kaupunginteatteri

www.kolmastila.net

Seppo Parkkinen

Esitykset 23.2. - 28.4.2018
Sopukka
Kesto 2 h, ei väliaikaa

Liput: 25/23/15 €

Osta liput

Kiehtova näkymä ihmislajin historiaan

Wrangelin saari Pohjoisella jäämerellä vuonna 2063. Merilintujen tutkija Rán Snorradottir (s. 2018) on tullut tutkimusretkikunnan mukana tutkimaan saaren elinympäristön tilaa ja lintuja. On heinäkuu, arktinen kesä. Mitä saarella on tapahtunut?

Legenda pienestä luusta on mielikuvituksellinen matka, ihmislajin pitkä kertomus lintujen kertomana. Kolmas Tila -teatterin kantaesityksenä nähtävä teos käsittelee ihmisen historiaa lajina, ihmisen arvoa ja ihmisen suhdetta ei-inhimilliseen historiallisessa kontekstissa ja nykyisyydessä. Dokumentaarisuutta ja fiktiota yhdistävässä näyttämöteoksessa rinnastuvat myytin, tieteellisen tutkimuksen ja poliittisen filosofian näkökulmat. Kiehtova esitys rakentuu lintujen lentäessä läpi ihmislajin historian. Matkallaan ne pysähtyvät dokumentoimaan yksittäisten ihmisten kertomuksia eri ajoista ja paikoista. 

Legenda pienestä luusta on Kolmas Tila -ryhmän ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Huom!

Torstain 12.4. ja perjantain 13.4. esitykset on peruttu sairastapauksen takia. Näiden esitysten lipuista saa hyvityksen, tai ne voi vaihtaa tuleviin esityksiin myyntipalvelussamme 02 262 0030 / kaupunginteatteri.myynti@turku.fi tai teatteritalon Lippiksellä tai siinä lippu.fi-myyntipisteeseessä, josta olet liput lunastanut (ei koske R-Kioskeja). Pahoittelut niille, joiden teatterivierailuun tuli ikävä muutos. Tulevat esitykset näet täältä.

Legenda pienestä luusta -arktisen alueen puolesta

Legenda pienestä luusta -esityksen tapahtumat alkavat Wrangelin saarelta, jossa elää yksi maailman suurimmista jääkarhupopulaatioista. "Harjoitusprosessin aikana hätä ja huoli arktisen alueen säilymisestä tuli kouriintuntuvaksi, joten haluamme auttaa konkreettisesti. Siksi ohjasimme ensi-iltalahjarahat WWF:n Jääkarhu-keräykseen. Haluamme tarjota saman mahdollisuuden myös katsojillemme ja kannattajilemme", esityksessä lintujen tutkija Ránia näyttelevä Minna Kangas kertoo.

Sinäkin voit auttaa lahjoittamalla keräykseen tästä.

Video: Kolmas Tila -ryhmän manifesti
Kuvat: Robert Seger / Kolmas Tila

Letterpress Housen käsinpainettu Rán-julistepaketti 45 € ja esitysjulisteita myynnissä esitysten yhteydessä Sopukan aulassa: