Kepeä elämäni

Tiedot

Vierailuesitys 30.9. klo 18.30, 28.10. klo 18.30 ja 20.11.2021 klo 19.15
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: n. 1 h, ei väliaikaa

Liput

28 / 26 / 19 €
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Yleisömäärää esityksissä rajoitetaan kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti. Muuttuva tilanne voi aiheuttaa muutoksia katsomojärjestelyihin.

Palkittu monologiesitys transihmisyydestä

Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

"Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani."
- Miiko

Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta keväällä 2018 ja on sittemmin näytellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Teatteri Takomossa, Samppalinnan Kesäteatterissa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja NAMT-musikaalifestivaaleilla New Yorkissa. Kepeä elämäni voitti helmikuussa 2020 valtakunnallisen Monologikilpailun. Kollegat myös äänestivät Toiviaisen Vuoden teatterinäyttelijäksi Suomen Näyttelijäliiton jäsenäänestyksessä.

"Teatteriarvio: Miiko Toiviaisen Kepeä elämäni on esitys, joka kaikkien pitäisi nähdä"
- Turun Sanomat 12.7.2019

Tekijät

Näyttämöllä: Miiko Toiviainen
Ohjaaja: Riikka Oksanen
Dramaturgi: Aino Pennanen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Eeva Kontu
Visuaalinen suunnittelu: Sofia Palillo
Musiikin tuotanto: Mikko Renfors
Juliste: Kajo Rauni

Esityksen oma verkkosivu.

Esitys mediassa

Miiko Toiviaisen hurmaava läsnäolo: ”Teatterin tekemisessä tarvitaan itsetuntemusta ja Itseluottamusta”
Haastattelu Kulttuuritoimitus-mediassa, julkaistu 12.8.2021

Helsingin Sanomat, kritiikki
"Hyvin jäsennelty esitys on tiivis, hieman vajaan tunnin mittainen, mutta sisältää silti kokonaisen maailman. Valoineen ja varjoineen."

Turun Sanomat, kritiikki
"Kepeä elämäni on täysipainoinen esitys paitsi sisällöltään myös toteutukseltaan. Se koostuu pirstaleista, joiden tunnelmat vaihtelevat hillittömän koomisista itkettävän koskettaviin. Kyyneleetkin syntyvät kuitenkin ennen muuta onnen tunteesta."

Huvudsstadsbladet, kritiikki
"Miiko Toiviainens intima, gripande och humoristiska monologföreställning Kepeä elämäni engagerar på ett mångsidigt och genuint sätt."

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi
"[Kepeä elämäni] saa yleisön nauramaan välillä vedet silmissä ja sitten kuuntelemaan vakavana, hymyilemään, herkistymään, ymmärtämään, oppimaan."

Elämä on ihanaa -blogi
"Vaikka esitys on nimensä mukaisesti kepeä, sysää se ajatukset väkisinkin liikkeelle."

Teatterinna-blogi
"Kepeä elämäni kestää vain vajaan tunnin, mutta siihen tuntiin mahtuukin sitten sellainen määrä lämpöä, iloa, tärkeitä juttuja, vilpittömyyttä, tunnetta ja jotenkin vain niin hienoa, avointa ja herkkää läsnäoloa, että haluaisin istua katsomossa vaikka kuinka kauan kuuntelemassa Toiviaisen puhetta."

Kepeä elämäni, kuva Timo Suutarinen.