Hyvä – paha – ero

Tiedot

Vierailuesitys 26.11.2020 klo 19
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: 2 h, sisältää väliajan

Liput

31 / 29 / 23 €
Lippukategoriat: perus / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Yhden naisen stand up -monologi

Monologi ex-parisuhteesta tarjoaa ajateltavaa ja tutkii eron sävyjä. Esitys on musiikilla höystetty hulvaton erotarina arasta asiasta, jolle on lupa nauraa. Esiintyjä Karolina Blom on ääninäyttelijä, sairaalaklovni, teatterintekijä ja kulttuurintuottaja.

Hyvä – paha – ero -näytelmä on kertomus avioerosta ja sen tuomista tunteista ja muutoksista. Esitys sopii pariskunnille, eronneille, karanneille ja tietenkin deittisivustoilla notkuville sinkuille. Tarjolla on oivalluksia, pysähdyksiä, kimmeltäviä silmäkulmia ja huutonaurua.

Muun muassa nisäkkäiden yksiavioisuus ja särkyneen sydämen syndrooma tulevat yleisölle tutuiksi yhteisten, universaalien erokokemusten kautta. "Eron fyysisiä vaikutuksia on nykyään tutkittukin. Särkyneen sydämen syndrooma voi viedä voimat ja tuoda häpeän. Epäonnistumisen tunne on eron jälkeen valtava."

Monologin syntytarinan takaa löytyy Karolina Blomin oma ero pitkäaikaisesta parisuhteesta. Silti näytelmä syntyi vähän kuin itsestään, toisaalta vahingossa ja toisaalta vahvasti tarkoituksella. "Teatterin ja taiteen tehtävänä on herättää tunteita ja liikuttaa. Olen halunnut tehdä tällaisen näytelmän jo kymmenen vuotta, mutta en arvannut aiheeksi eroa. En vain voinut jättää tätä näytelmää tekemättä!"

Tekijät

Käsikirjoitus Valtteri Roiha & Karolina Blom
Ohjaus Valtteri Roiha
Lavalla Karolina Blom

 

Hyvä - paha - ero.