Huomenna hän tulee

Tiedot

Ensi-ilta Turussa 24.11.2021
Yhteistuotanto Espoon Kaupunginteatterin ja Tampereen Teatterin kanssa
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: n. 2,5 h, sisältäen väliajan
Tyylilaji: Tragikomedia

Liput

permanto 44/40 €
parvi 41/37 €
Lippukategoriat: peruslippu / eläk., opisk., työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Aina on jotain, mitä odottaa

Ystävykset Vladimir (Martti Suosalo) ja Estragon (Mika Nuojua) seisovat tienposkessa ja odottavat sovittua tapaamista. Saapuvaksi odotetaan salaperäistä Godot-nimistä miestä, joka on välttämätöntä tavata. Varmuutta tapaamisen syystä tai luonteesta ei kuitenkaan ole.  Aikansa kuluksi parivaljakko täyttää hiljaisuutta sanailemalla. Odotuksen katkaisevat ohikulkeva herra Pozzo (Ville Majamaa) ja hänen kantajansa Lucky (Tomi Alatalo). Eriskummallisen parivaljakon saapuminen tuo vaihtelua, muttei vastauksia.  

Nobel-palkitun Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä vuodelta 1949 on yksi länsimaisen kirjallisuuden kulmakivistä, nyt Reita Lounatvuoren uutena käännöksenä. Beckett oli suuri music hallin, mykkäfilmin, Chaplinin ja Buster Keatonin ystävä. Tämä näkyy näytelmässä, jossa tasapainotellaan koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Skaala on laaja, kun päättömästä slapstickistä mennään heittämällä olemassaolomme traagisiin peruskysymyksiin ja takaisin.  

Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotannossa klassikko päivitetään 2020-luvulle. Maailmanlopun tai maailman alun keskeltä avautuu kipeän ajankohtainen, järkyttävä ja hauska esitys Pentti Kotkaniemen ohjauksessa.  

Matalalla vinhaa vauhtia kiitävien harmaiden pilvien alla pienet ihmiset yrittävät löytää edes hitusen onnea ja tarkoitusta elämäänsä. Aina on jotain, mitä odottaa.  

Tekijät

Käsikirjoitus Samuel Beckett  
Suomennos Reita Lounatvuori  
Ohjaus Pentti Kotkaniemi   
Rooleissa Martti Suosalo, Mika Nuojua, Ville Majamaa ja Tomi Alatalo 
Lavastaja  ja pukusuunnittelija Jani Uljas   
Äänisuunnittelija Tommi Koskinen 
Valosuunnittelija Jari Sipilä

Näytelmän oikeuksia valvoo Näytelmäkulma 
Tuotanto Espoon Kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri ja Turun Kaupunginteatteri