Heideken

Tiedot

Ensi-ilta: 29.5.2019, esityskausi 17.8.2019 asti
Näyttämö: Emma Teatteri Naantalissa
Kesto: 2 h 15 min
TKT:n & Emma Teatterin yhteistuotanto

Liput

Lipunmyynti Ticketmasterissa
38 € / 36 € opisk. & eläk.
Huom. Ticketmasterin lippu ei toimi bussilippuna, Turun Kaupunginteatterin Föli-yhteistyö koskee vain Lippupisteen teatterilippuja.

Miska Kaukonen - Satu Rasila

#aitoturkulaine kesäkomedia

Loputon huumorin lähde, jotain pyhää ja pysyvää vai katoava kansantauti? Mitä on turkulaisuus? Kesällä 2019 aihetta tarkastellaan niin sisäpiirin, kuin ulkopaikkakuntalaistenkin silmin Pentti Kotkaniemen Emma Teatteriin ohjaamassa komediassa.

Komedia pureutuu kotiseuturakkauteen ja siihen, miksi juuri Heidekenilla syntyneet ovat aitoja turkulaisia. Kaikki alkaa siitä, kun aidon turkulaisuuden häviämisestä huolestuneet valtaavat Heidekenin ja vaativat synnytysten palauttamista legendaariseen sairaalarakennukseen. Poliisi-Pekka lähtee selvittämään valtausta ja joutuu yllättävään seikkailuun, joka vie hänet matkalle turkulaisuuden ytimeen. Käy nimittäin ilmi, että Heidekenilla syntyy kaikenlaisia turkulaisia asioita, ei ainoastaan ihmisiä.

Esityksen ovat kirjoittaneet Miska Kaukonen ja Satu Rasila. Kaksikon aiempi yhteinen komedia Hockey Night pyöri Emma Teatterissa vuonna 2015. Yli 20 vuotta Turun maaperällä asunut Rasila tunnetaan lukuisista lämminkatseisista näytelmistä ja komedioistaan. Kaarinan poika Kaukonen on tuttu Emma Teatterin yleisöä ahkerasti naurattaneena näyttelijänä. Viimeksi hän teki ylistetyn roolin Klonkkuna Turun Kaupunginteatterissa nähdyssä Taru sormusten herrasta -menestysseikkailussa ja on parhaillaan ehdolla Vuoden turkulaiseksi. Turun seudulla vierailija-statuksella operoiva Kotkaniemi ohjasi viimeksi keväällä 2018 Turun Kaupunginteatteriin Martti Suosalon tähdittämän Parasta elämässä -monologin. Emma Teatteriin hän on ohjannut kesäkomediat B. Virtanen, Puhelinluettelo ja Fingerpori. Näyttämöllä aito- tai wannabe-turkulaisina nähdään Teemu Aromaa, Iikka Forss, Hilma Kotkaniemi ja Tom Petäjä.

Työryhmä

Teksti: Miska Kaukonen - Satu Rasila
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi
Lavastus: Peter Ahlqvist
Puvustus: Anniina Kuula
Äänisuunnittelu: Jari Tengström
Valosuunnittelu: Mika Randell
Naamioinnin suunnittelu: Jessica Rosenberg
Rooleissa: Teemu Aromaa, Iikka Forss, Hilma Kotkaniemi ja Tom Petäjä
Tuotanto: Emma Teatteri ja Turun Kaupunginteatteri

Emma Teatteri

Kailon saari, Naantali
025111104
info@emmateatteri.fi
emmateatteri.fi

Esityskuvat

Kuvat: Otto-Ville Väätäinen