Fingerpori

Työryhmä

Käsikirjoitus: Petja Lähde ja Pertti Jarla
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi

Rooleissa: Pertti Sveholm, Miska Kaukonen, Tom PetäjäLinda Wiklund

Ensi-ilta Emma Teatterissa lauantaina 27.5.2017. Esityskausi jatkuu 19.8. asti.

Liput: perusliput 34 €, eläkeläiset ja opiskelijat 32 €. (Tyky-etu käy maksuvälineenä)

Osta liput

Kuvagalleria

Esitys

Kesällä 2017 Fingerporin idylli järkkyy, kun sitä uhkaa kuntaliitos – Turkuun.

Pakkoliitoksen voi välttää vain yhdellä tavalla: Heimo Vesa saa tehtäväkseen todistaa Suomen hallitukselle, että Fingerpori on elävä, kukoistava ja suvaitsevainen paikka ihmisen asua ja yrittää. 

Niinpä kaikki Fingerporin asukkaat saavat talkookutsun brändidokumenttia tekemään. Mukana kaupunkikuvaa kiillottamassa ovat niin kaupunginjohtaja Homelius, suurrikollinen Pahani Julmu, Rivo-Riitta, Krapula-Päivi, Mustanaamio kuin Jeesuskin.

Pian Fingerpori on valmis esittelemään koko Suomelle asukkaitaan, historiaansa, mittaamattoman arvokasta kulttuuriaan ja rakasta väärinymmärrettyjen sanaleikkien kulttuuriperintöään. Varaa siis kesän 2017 parhaat paikat nyt!

Ennakkoedut ja VIP-paketit

Tutustu Fingerporin ennakkoetuihin ja VIP-paketteihin sähköisessä esitteessä. Ennakkoedut voimassa 31.3.2017 asti.

Pakettien tarkemmat sisällöt ja varaukset Emma Teatterin myyntipalvelusta 02 5111 104 / info@emmateatteri.fi.

Haastattelussa käsikirjoittaja Petja Lähde

Näytelmäkirjailija Petja Lähde käsikirjoittaa Fingerpori-näytelmän yhdessä sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan kanssa. Lähde kertoi ajatuksiaan Fingerporista syksyllä 2016.

Käsikirjoittaja Lähde, oletko itse Fingerpori-fani?

“Kyllä minä tykkään. Ne jutut on jotenkin niin absurdeja, mutta kyllä ne vaan toimii!”

Fingerporin päivittäinen maailma koostuu kolmen ruudun sisään mahtuvista sattumuksista. Kesällä 2017 Naantalin Emma Teatterissa nähdään aivan uusi tarina, jossa Fingerporin kaupunkia uhkaa kuntaliitos Turun kanssa.

Juoni antaa tilaa sekä upouusille vitseille että sarjissivujen klassikkoheitoille.

“Fingerpori on ennen kaikkea oma absurdi maailmansa, jossa kaikki on mahdollista – kaupungissahan asuvat niin Hitler, Jeesus kuin Mustanaamiokin. Sarjakuvatrippejä ei voi noin vain laittaa lavalle viittäkymmentä peräkkäin, mutta tarinan sisään on uitettu kymmeniä strippejä tunnistettaviksi kohtauksiksi ja tilanteiksi”, Lähde lupaa.

Kuntaliitos valittiin näytelmän aiheeksi, sillä se antaa naurattamisen lisäksi mahdollisuuden käsitellä poliittisia ja yhteiskunnallisia teemoja.

“Vaikka Fingerpori on kirjotettu jämähtäneeksi 1970-luvulle, siinä on samaa kuin Suomen yhteiskunnassa tällä hetkellä”, Lähde sanoo.

“Fingerporissa Keskusta on suurin puolue, ja jostain syystä samoin on myös Suomessa. Fingerporissa natsit huutelevat kaduilla, Suomessa taas liikkuu äärioikeisto. Tämän päivän Suomi liippaa aika läheltä Pertti Jarlan luomaa maailmaa.”

Tärkeintä on kuitenkin huumori.

“Rakastan mustaa huumoria. Jos istun katsomossa ja kysyn, että mitä helvettiä, voiko tälle nauraa… Silloin ollaan asian ytimessä. Fingerpori tuo sen maailman esille. On aikamoinen nautinto kirjoittaa, kun väylä on vapaa ja kaikelle saa nauraa.”