Berliinistä Broadwaylle

Tiedot

Vierailuesitykset 22.10. klo 19, 23.10. klo 19 ja 24.10. klo 14
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: n. 2 h 15 min, sisältää väliajan
Ikäsuositus: 10+

Liput

39 / 37 / 23 €
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinta sisältää palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi eivät käy maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Saaristo-oopperan musiikillinen revyy

Saaristo-ooppera vie katsojan musiikkimatkalle Berliinin dekadenssista Broadwayn hehkuun. Tässä Suomen kantaesityksessä kuullaan Kurt Weillin musiikkia mm. seuraavista teoksista: Kolmen pennin ooppera, Mahagonnyn nousu ja tuho, Street scene, One touch of Venus ja Knickerbocker Holiday.

Kurt Weill syntyi Saksassa 1900 uskonnolliseen juutalalaisperheeseen. Hän opiskeli pianonsoittoa ja sävellystä ja tuli kotimaassaan tunnetuksi Kolmen pennin oopperasta ja Mahagonnysta. Hitlerin noustua valtaan 1933 Weill joutui pakenemaan Saksasta Ranskaan, josta hän muutti 1935 Yhdysvaltoihin. Hän oli Amerikan vuosinaan tuottelias musikaalisäveltäjä.

Berliinistä Broadwaylle kuljetaan siis Weillin jalanjäljillä hänen tunnetuimpien laulujensa (mm. Mack the Knife, Barbara song, Mandalay song, Speak Low) johdattamina.

Tekijät

Ohjaus Marco Bjurström
Suomennos Kari-Pekka Toivonen
Lavastus Jani Uljas
Puvustus Tiina Valkama
Valaistus Timo Alhanen

Näyttämöllä Joonas Asikainen, Anu Hostikka, Miska Kaukonen, Päivi Nisula, Juha Hostikka.
Musiikista vastaa Jukka Nykänen ja kuuden hengen orkesteri: Touko Leinonen, lyömäsoittimet, Alex Lyysaari, kitara ja banjo, Samuli Nieminen, saksofoni, klarinetti ja huilu, Inka Pärssinen, trumpetti ja Aleksi Ruonavaara, basso.

Tuotanto Saaristo-ooppera / Päivi Nisula