Amélie

Tiedot

Ensi-ilta 13.9.2019, omaa ohjelmistoa
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: -
Ikäsuositus: ei alle kouluikäisille
Tekstitetty englanniksi / Subtitles in English

Liput

LOHKO 1: Perushinnat: 57 / 52 / 35 €
LOHKO 2: Perushinnat: 52 / 46 / 34 €
LOHKO 3: Perushinnat: 37 / 31 / 23 €
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatteriin ja vaatesäilytyksen.

Teatteri-illalliset

W3Schools

Varaa ikimuistoinen illallinen esityksen yhteyteen. Teatteri-illalliset tarjoillaan viikonloppuisin teatterin ravintola Kivessä ja menun teemana on aina Päänäyttämöllä samana päivänä nähtävä esitys. 

Kotikriitikot

W3Schools

Mitä mieltä yleisö on esityksestä? Kaupunginteatterin kotikriitikot kertovat mielipiteensä blogissa.

Supervoimana mielikuvitus

Amélie on iloa ja onnenkipinöitä sinkoileva musikaali, joka kutsuu katsojan mukaansa maailman romanttisimpaan kaupunkiin. Pariisissa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi. Vastaan voi tulla mitä vain, kun antaa mielikuvituksen viitoittaa tietä!

Amélie Poulainin yksinäinen, säästöliekillä eletty lapsuus kasvattaa hänen mielikuvituksestaan roihuavan voiman. Aikuisena Amélie käyttää kaiken tarmonsa ja luovuutensa levittääkseen hyvää mieltä ympärilleen ja vauhdittaakseen naapuruston lemmensuhteita. Mutta kun kyseessä ovat Amélien omat rakkausasiat, vetäytyy nuoren naisen sydän äkisti sykkyrälle. Ujon, mutta kekseliään Amélien ja mysteerimiehen välille kehittyy kissa-hiiri-leikki, jonka katsoja toivoo sydämensä pohjasta johtavan onnelliseen loppuun.

Maailmalla ihastuttanut musikaali ensi kertaa Suomessa

Amélie-musikaali perustuu 2001 ilmestyneeseen, Jean-Pierre Jeunet’n ohjaamaan romanttiseen ranskalaiseen komediaelokuvaan. Musikaalin uudet sävellykset ovat Daniel Messén. Sanoitukset ovat Messén ja Nathan Tysenin ja näytelmän on kirjoittanut Craig Lucas. Musikaali sai kantaesityksensä Berkeley Repertory Theatressa syyskuussa 2015. Broadwaylla New Yorkissa se nähtiin maaliskuussa 2017. Syyskuussa 2019 musikaali taikoo ensimmäisenä Suomessa Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöstä Pariisin. Katsojille se tarjoaa pyrähdyksen romanttiseen seikkailuun, jonka jälkeen Aurajoki näyttää erehdyttävästi Seineltä.

Améliena Marketta Tikkanen

Amélie-musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa ranskalaisvaikutteisempaan suuntaan Jussi Vahvaselkä. Kaksikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä Turun Kaupunginteatterin suosituissa Tom of Finland ja Varissuo -musikaaleissa. Améliena ihastuttaa Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva Marketta Tikkanen. Tikkanen on esiintynyt esimerkiksi vuoden 2017 Tuntematon sotilas -filmatisoinnissa ja Tytöt 1918 -musikaalissa Tampereen Työväen Teatterissa 2018. Ninona kuullaan useista musikaalirooleistaan ja Tähdet, tähdet -kilpailusta tuttua Mikael Saarta.

Lue Marketta Tikkasen ja Reija Wäreen haastattelu, Turun Sanomat 28.2.2019

Tekijät

Libretto: Craig Lucas
Sävellys: Daniel Messé
Sanoitukset: Nathan Tysen ja Daniel Messé
Orkestraatio: Bruce Coughlin
Lauluorkestraatio: Daniel Messé ja Kimberly Grigsby
Suomennos: Mikko Koivusalo

Ohjaus ja koreografia: Reija Wäre
Musiikin sovitus ja harjoitus: Jussi Vahvaselkä
Lavastussuunnittelu: Jani Uljas
Pukusuunnittelut: Erika Turunen
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Iiro Laakso
Videosuunnittelu: Sanna Malkavaara
Naamioinnin suunnittelu: Minna Pilvinen

Rooleissa

Jouni Innilä, Jere Jääskeläinen, Stefan Karlsson, Riia Kivimäki, Ulla Koivuranta, Mika Kujala, Matti Leino, Lasse Lipponen, Pihla Maalismaa, Etel Röhr, Mikael Saari, Pauliina Saarinen, Kirsi Tarvainen, Marketta Tikkanen, Aaro Wichmann. Lisäksi nuorena Améliena vuorottelevat Iida Honkanen, Alisa Kujala ja Tilda Mäkimattila.

Orkesteri

Kapellimestari/piano: Markus Länne
Koskettimet: Ville Vihko
Haitari/koskettimet: Marko Valtonen
Kitarat: Juha Keskinen
Bassot: Ari Kataja
Rummut: Taneli Korpinen
Viulu: Katariina Sallinen
Sello: Matti Moilanen

Amélie is presented by special arrangement with SAMUEL FRENCH, INC. Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Seuraa somessa

Facebook: Amélie-musikaali (2019)

Instagram: #ameliemusikaali #pariisiturussa

Uuden Muotoilun Yhdistyksen & Turun Kaupunginteatterin Amélie-kassi on myynnissä lämpiössä, hinta 18 €.
 
Améliena hurmaa Marketta Tikkanen. Kuva: Otto-Ville Väätäinen ja Marita Koivisto.

 

Teatteri-illalliset

W3Schools

Varaa ikimuistoinen illallinen esityksen yhteyteen. Teatteri-illalliset tarjoillaan viikonloppuisin teatterin ravintola Kivessä ja menun teemana on aina Päänäyttämöllä samana päivänä nähtävä esitys. 

Kotikriitikot

W3Schools

Mitä mieltä yleisö on esityksestä? Kaupunginteatterin kotikriitikot kertovat mielipiteensä blogissa.