10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä

Tiedot

Ensi-ilta 11.4.2019, vierailu
Näyttämö: Sopukka
Esityksen kesto: n. 1 h

K-15

Liput


Lippukategoriat: 27 € perusl. / 25 € eläk. / 17 €opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi EIVÄT käy maksuvälineenä. Huom: esitys on kielletty alle 15-vuotiailta.

Esitykset Sopukassa

to 11.4. klo 13 & klo 19
pe 26.4. klo 13 & klo 19
pe 3.5. klo 13

* Huom. 12.4. klo 13 -näytös peruttu.

Nopean Toiminnan Naisten esitys käsittelee seksuaalista vallankäyttöä nuorten naisten näkökulmasta suomalaisessa yhteiskunnassa. Kipeitä kokemuksia käydään läpi mustan huumorin keinoin lapsuudesta kohti aikuisuutta. Esitys huipentuu yhteiseen, yleisöä osallistavaan mielenosoitukseen. Yleisöllä on mahdollisuus tulla lavalle seisomaan kyltin kanssa, johon kukin saa kirjoittaa itse valitsemansa lauseen. Lauseita voi myös kirjoittaa paperille juuri ennen esitystä, jolloin ne heijastetaan osaksi esitystä lavan taustakankaalle. Esitykseen osallistuminen on yleisölle täysin vapaaehtoista.

"Nostipa tunteet pintaan, vanhan häpeänkin, kuitenkin kepeästi, älykkäästi ja hauskastikin, ja ehdotti kuritonta vapautta juuri siitä! Upeaa!"
- katsojapalaute

#metoo #jokuraja! #artivismi

Työryhmä

Ohjaaja: Heini Vahtera
Näyttämöllä: Janina Koski, Tuulia Lindholm, Meri-Tuuli Lönn, Mariella Nikkanen, Karen Soinila, Nadja Uusiperhe
Yhteistyössä: Turun Taideakatemia YAMK Soveltava taide ja Kulttuurivaltakunta osk.

Esitykseen liittyvä paneelikeskustelu

Yleisötilaisuus 11.4. klo 20 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa

Mistä saan apua kohdattuani seksuaalista vallankäyttöä, jolla on ollut satuttavia seurauksia? Pystyisinkö minä auttamaan ja tukemaan toisia? 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä -teatteriesitykseen liittyvässä paneelikeskustelussa pääsevät ääneen Turun seudun kriisipalveluiden ammattilaiset. Paneelikeskusteluun osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ilmoittautumista.

Esityksen jälkeen lähisuhdeväkivallasta ja vallankäytöstä keskustelemassa ovat Lounais-Suomen Mielenterveysseuran Koski-hankkeen toiminnanohjaaja Jenna Trogen ja Turun Rikosuhripäivystyksen toiminnanohjaaja Leila Taipale. Asiantuntijoiden kanssa reflektoidaan näytelmän teemoja ja esitellään paikallisten kriisitoiminnan palveluita. Paneelikeskustelu tarjoaa työkaluja seksuaaliseen vallankäyttöön liittyvien ajatusten eteenpäin viemisessä. Keskustelun emäntänä toimii 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä -näytelmän ohjaaja Heini Vahtera.

Yhteistyössä:
Nopean toiminnan naiset ja Turun Kaupunginteatteri
Rikosuhripäivystys
Koski-hanke

 

 

Esitykset Sopukassa

to 11.4. klo 13 & klo 19
pe 26.4. klo 13 & klo 19
pe 3.5. klo 13

* Huom. 12.4. klo 13 -näytös peruttu.