Koululaisryhmät

Turun Kaupunginteatteri tarjoaa koululaisille ja päiväkotiryhmille räätälöityjä palveluita ja etuja.

Teatterikierrokset

Huom! Teatterikierroksia ei järjestetä koronarajoitusten aikana. Koululaisryhmät pääsevät tutustumaan teatteritaloon ja eri osastoilla tehtävään työhön opastetuilla koululaiskierroksilla. Kierros kestää reilun tunnin ja sisältää portaita. Sisältöä voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti. Kysy lisää koululaiskierroksista osoitteesta kaupunginteatteri.myynti@tkteatteri.fi

Opettaja, videoitu kierros saatavilla yleisötyökoordinaattorilta (maria.peltoniemi@tkteatteri.fi).

Elämyspolku

Turun Kaupunginteatteri on mukana Turun kaupungin Elämyspolku-toiminnassa. Teatterikäynti kuuluu Elämyspolun ohjelmaan kolmannella, viidennellä ja yhdeksännellä luokalla. Toivotamme peruskoululaiset opettajineen lämpimästi tervetulleiksi teatteriin Elämyspolku-hinnalla 12 € /lippu. Lippuvaraukset sähköpostitse kaupunginteatteri.myynti@tkteatteri.fi.

Syksyn 2021 Elämyspolku-näytökset:
Hobitti (5. lk ja 9 lk.)
Tämä on ryöstö (5. lk ja 9. lk)
Kysy siskoilta (9. lk)
Nokia (9. lk)
Kullervo (9. lk)
Mies, joka rakasti järjestystä (9. lk)

Esitykset: Turun Kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14

Lue lisää Elämyspolusta.

Ysivip

Turun Kaupunginteatteri tarjoaa kaikille Turun kouluissa yhdeksättä luokkaa käyville vapaan pääsyn teatterin omien tuotantojen esityksiin maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Ysivip-kortilla. Maksuttoman lipun saa tuntia ennen esitystä esittämällä Ysivip-kortin teatterin lippukassa Lippiksellä. Lipun saa, mikäli näytöksessä on tilaa. Ei ennakkovarauksia.

Syksyn 2021 Ysivip-näytelmät:
Hobitti
Tämä on ryöstö
Nokia
Kysy siskoilta
Mies, joka rakasti järjestystä

Esitykset: Turun Kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14

Lue lisää Ysivip-toiminnasta.

Taidetestaajat

Turun Kaupunginteatteri on toistamiseen mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, joka tuo kahdeksasluokkalaisia taiteen pariin. Keväällä 2022 Turun Kaupunginteatterissa vierailevat Taidetestaajat pääsevät näkemään ja kokemaan fantasiaseikkailu Hobitin.

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

www.taidetestaajat.fi

Oppimateriaalipaketit

Olemme koostaneet ala- ja yläkoulun opettajien käyttöön teatteriaiheisia oppimateriaalipaketteja. Tutustu niihin Opi teatterista -sivulla.

Vierailut kouluihin

Luokka tai koulu voi myös kutsua yleisötyöntekijän vierailulle kouluun kertomaan teatterista ja teatterin eri ammateista. Mikäli koululaisryhmä on tulossa katsomaan esitystä, opettaja voi tiedustella esityksen tekijöitä vierailulle tai suunnitella yleisötyöntekijän kanssa esitykseen liittyviä tehtäviä.

Kysy kouluyhteistyöstä yleisötyön koordinaattori Maria Peltoniemeltä: maria.peltoniemi@tkteatteri.fi

Ikärajat

Merkitsemme ikärajoilla tai -suosituksilla esitykset, joissa on lapsille sopimatonta sisältöä. Myös lapsille suunnattujen esitysten yhteydessä on aina mainittu suositusikärajat.