Somenäyttämö

Tulevat lähetykset

22.1. klo 18 Lukudraama
29.1. klo 18 Improvisaatioteatteria
5.2. klo 18 Ilta Ollin kanssa

Näyttämö: Somenäyttämö Facebookissa

 

Tue toimintaamme

Somenäyttämö on maksuton ja kaikille avoin areena. Jos kuitenkin haluat tukea teatterin toimintaa poikkeusaikana, teet sen helpoimmin hankkimalla liput tuleviin esityksiin tai ostamalla teatterin vuoden voimassa olevan lahjakortin. Kiitos ♥ 

 

Esityskatkojen aikana Turun Kaupunginteatterin toiminta siirtyy verkkoon ja tarjoamme joka perjantai klo 18 eri teemaisia iltamia Facebook-sivullamme.

Teatterin perustehtävä on valmistaa ja esittää näytelmiä yleisölle ja vaikka esityskausi olisi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tauolla, haluamme kuitenkin ylläpitää yhteyttä katsojiimme. Siksi lanseerasimme keväällä Somenäyttämön, joka toi teatteritekijät kotisohville. 

"On se sitten improa tai terapiaa – tauko arjesta tekee ihmisille hyvää. Nyt kannattaa siis lähteä kokeilemaan kevyelläkin toteutuksella erilaisia tapoja tehdä teatteria. Erikoistilanne vaatii erikoishuveja." - Mikko Kouki 25.3.2020

Somenäyttämön lähetykset näkee myös jälkikäteen Facebookissa Videot-osiossa @TurunKaupunginteatteri -tilillä. Osa taltioinneista on katsottavissa vain rajoitetun ajan.

Kevään 2021 lähetykset

5.2. Ilta Ollin kanssa

Näyttelijämme Olli Rahkonen esiintyy säestäjän kera. Kuulemme ainakin Arno Kotron kiehtovaa tuotantoa.

29.1.  Improvisaatioteatteria

Näyttelijäkaartimme on tarttunut uuteen haasteeseen ja treenannut esityskatkon aikana itsensä hurjaan impro-iskuun. Mitä vaan voi tapahtua! Tuokio odottamattoman äärellä sopii koko perheelle.

Pe 22.1. klo 18 Lukudraamaa

Nyt on luvassa draamaa! Nimittäin lukudraamaa. Pääsemme seuraamaan, kun näyttelijämme lukevat kohtauksia Shakespearen Macbethistä, uudesta Sam Bobrickin näytelmästä Baggage sekä Satu Rasilan näytelmästä Neljä. Lavalla nähdään Markus Ilkka Uolevi, Ulla Koivuranta, Stefan Karlsson, Mika Kujala, Minna Hämäläinen, Kimmo Rasila, Ulla Reinikainen ja Kirsi Tarvainen.

Pe 15.1. klo 18 Runoilta - Pentti Saarikosken valitut runot

Runosuoni sykkimään! Vuoden ensimmäisessä Somenäyttämö-lähetyksessä kuullaan Turun Kaupunginteatterin näyttelijöiden tulkitsemana Pentti Saarikosken runoja. Lavalla nähdään Markus Ilkka Uolevi, Ulla Koivuranta, Stefan Karlsson, Mika Kujala, Minna Hämäläinen, Kimmo Rasila, Ulla Reinikainen ja Kirsi Tarvainen. Luvassa on suuria tunteita ja karismaattista tulkintaa!

Katso taltiointi teatterin FB-videoista

Syksyn 2020 lähetykset

Pe 18.12. klo 18 Näyttelijäyhdistyksen jouluvastaanotto

Joulun rauhaan laskeutuminen aloitettiin näyttelijäyhdistyksen järjestämän jouluisen tuokion parissa. Lähetyksessä kuultiin mm. kuorolaulua, jouluisia tarinoita ja muisteloita. Mukana olivat Turun Kaupunginteatterin näyttelijät Minna Hämäläinen, Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Mika Kujala, Kimmo Rasila, Kirsi Tarvainen ja Markus Ilkka Uolevi. Pianon taakana Ville Vihko.

Pe 11.12. klo 18 Nokia: sisäpiirissä

Markus Ilkka Uolevi vie katsojat Nokia-näytelmän sisäpiiriin - Päänäyttämöllä avautuvaan Keilaniemen pääkonttoriin ja myyttisiin sammontaontatunnelmiin. Luvassa on väläyksiä esityksestä ja tekijöiden haastatteluja. Nokian yritystarinan teatteriversioon tutustutaan ohjaaja Mikko Koukin sekä näyttelijä Minna Hämäläisen, Mika Kujalan ja Stefan Karlssonin johdolla. “Konepellin alle” kurkataan myös esityksen lavastuksen ja teknisen toteutuksen osalta.

Katso taltiointi teatterin FB-videoista

To 13.8. klo 17 Taiteiden yö

Kurkistus tulevaan! Mistä syntyi idea Nokia -näytelmään? Miltä näytelmän lavastus tulee näyttämään? Näihin kysymyksiin vastaavat esityksen ohjaaja Mikko Kouki ja lavastaja Teppo Järvinen. Millainen onkaan Rakkaani, Conan Barbaari -näytelmä? Mitä kerrottavaa siitä on ohjaaja Juho Mantereella ja näyttelijä Miro Lopperilla? Miltä näyttävät Cabaret-musikaalin puvut? Niitä esittelee pukusuunnittelija Heidi Wikar.

Katso taltiointi teatterin FB-videoista

Kevään 2020 lähetykset

Pe 22.5. klo 18 Emma Teatterin kulisseissa 

Miltä näyttää Emma Teatterin kulisseissa? Mitä on luvassa kun näytelmän nimi on Helppo ero? Viimeisen Somenäyttämön aiheena on Naantalin Emma Teatteri ja Helppo ero -komedia. Helppoa eroa valmistellaan parhaillaan ja toivomme, että esityskausi pääsee käynnistymään heinäkuussa voimassalevian viranomaisohjeistusten mukaan. Näyttelijä Markus Ilkka Uolevin johdolla päästään kurkistamaan Emma Teatterin takatiloihin ja tutustumaan Helpon eron tekijöihin. Haastateltavana on muun muassa esityksen näyttelijänelikko Tom Petäjä, Miska Kaukonen, Linda Wiklund ja Teemu Aromaa.

Katso taltiointi pe 22.5. Emma Teatterin kulisseissa

Pe 15.5. klo 18 Making of musikaali

Miten syntyy uusi suomalainen musikaali?

Turun Kaupunginteatteri on tunnettu musikaaleistaan. Olemme aina kehittelemässä uusia ideoita, jotka saattavat päätyä esitykseksi asti. Seuraavassa Somenäyttämössä pääsemme seuraamaan näyttelijä Markus Ilkka Uolevin johdolla upouuden musikaalin alkuvaiheen ideointia, testailua ja työstämistä.

Katso taltiointi pe 15.5. Making of musikaali

Pe 8.5. klo 18 Game Show: Kyl määki Turus

Ei tääl kettä turkulaist visailuu haluis nähä? Somenäyttämöllä seurattiin tiukkaa turkulaista visailua, kun vastakkain kilpailemaan asettuivat Vuoden turkulaiset Miska Kaukonen ja Laura Satamo sekä wannane-turkulainen Tom Petäjä. Kisan juonsivat Markus Ilkka Uolevi ja Helena Puukka.

Visailutehtävät pureutuivat turkulaisuuden ytimeen erilaisten turkulaisten henkilöiden, ilmiöiden ja nähtävyyksien kautta. Kuka kruunattiinkaan voittajaksi tässä uskomattoman totisessa, tietoon ja taitoon perustuvassa kilpailussa...

Katso taltiointi pe 8.5. klo 18 Game Show

Pe 24.4. klo 18 Teatteritalokierros

Somenäyttämöllä kurkistettiin kulisseihin videoidulla teatteritalokierroksella! Kierroksella pääsette kurkistamaan teatteritalon käytäville, valmistaville osastoille sekä näyttämöille suoraan kotisohvaltanne. Katsojat teatteritalon saloihin tutustuttaa Tina Koivula-Arojoki, joka on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran teatterilla. Mukana menossa tuttuun tapaan myös Markus Ilkka Uolevi.

Katso taltiointi pe 24.4. klo 18 Teatteritalokierros

Pe 17.4. klo 18 Somenäyttämö: Kotiteatteri

Perjantain Somenäyttämöllä nähtiin uusia koko perheen näytelmiä, joiden juoniin ja hahmoihin teillä kaikilla oli mahdollisuus vaikuttaa. Esiintyjinä nähtiin talon omista näyttelijöistä Markus Ilkka Uolevi, Riitta Salminen, Stefan Karlsson ja Minna Hämäläinen. Ohjeet oman näytelmän rakentamiseen löydät Kotiteatterin sivulta.

Katso taltiointi pe 17.4. klo 18 Kotiteatteri

3.4. klo 18 Somenäyttämö: Studio live

Turun Kaupunginteatterin Somenäyttämön kolmannessa lähetyksessä tarjoiltiin musiikkia! Lauluja teatterissamme nähdyistä musikaaleista ja muita hienoja kappaleita meille esittivät kultakurkkuiset näyttelijämme Pauliina Saarinen ja Mika Kujala, säestäjänään Jussi Vahvaselkä. Illan juonsi tuttuun tapaan Markus Ilkka Uolevi.

Pe 27.3. klo 18 Somenäyttämö: Teatteri nyt

Turun Kaupunginteatterin Somenäyttämön seuraavassa lähetyksessä on luvassa keskustelua poikkeustilanteen vaikutuksista teatteriin. Näyttelijä Markus Ilkka Uolevin haastateltavina ovat taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä dramaturgi ja ohjaaja Satu Rasila. Mukana monologi Toinen tuntematon -näytelmästä, esittäjänä näyttelijä Kirsi Tarvainen.

Katso taltiointi pe 27.3. klo 18 talk show

Pe 20.3. klo 18 Somenäyttämö: Nyt improtaan!

Puolen tunnin mittainen ensimmäinen suora lähetys tarjosi improvisaatioteatteria, eli hetkessä syntyviä miniesityksiä, joiden aiheisiin yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa kommentoimalla etukäteen. Somenäyttämön ensimmäisiksi esiintyjiksi heittäytyivät teatterin näyttelijät Pauliina Saarinen ja Markus Ilkka Uolevi. Heidän tekemiään improvisaatiotehtäviä säesti Arttu Aarnio.

Katso taltiointi pe 20.3. klo 18 improvisaatioteatteria

Sopukan somenäyttämö ja muusikko Arttu Aarnio valmiina livelähetykseen!

Somenäyttämö-tapahtuma Facebookissa

Somenäyttämö tuo teatterin kotisohville, Turun Sanomat 9.4.2020

Näin löydät Somenäyttämön!

Tule Turun Kaupunginteatterin FB-sivulle klo 18. Jos lähetys ei näy seinällä, päivitä näkymä.

Livelähetyksen voi etsiä myös Facebookin valikosta kohdasta Watch > Live > hae nimellä Somenäyttämö.

Tilaa itsellesi ennakkoilmoitus Turun Kaupunginteatterin livelähetyksistä: Asetukset > Ilmoitukset > klikkaa Video ja valitse ilmoitusvaihtoehdot.

Tallenteet löytyvät Videot-osiosta Somenäyttämö-soittolistalta.