Somenäyttämö

Tiedot

Esityskausi: 27.3.-22.5.2020
Näyttämö: Somenäyttämö Facebookissa

Tue toimintaamme

Somenäyttämö on maksuton ja kaikille avoin areena. Jos kuitenkin haluat tukea teatterin toimintaa poikkeusaikana, teet sen helpoimmin hankkimalla liput syksyn esityksiin tai ostamalla teatterin vuoden voimassa olevan lahjakortin. Kiitos ♥ 

 

Näin löydät Somenäyttämön!

Tule Turun Kaupunginteatterin FB-sivulle klo 18. Jos lähetys ei näy seinällä, päivitä näkymä.

Livelähetyksen voi etsiä myös Facebookin valikosta kohdasta Watch > Live > hae nimellä Somenäyttämö.

Tilaa itsellesi ennakkoilmoitus Turun Kaupunginteatterin livelähetyksistä: Asetukset > Ilmoitukset > klikkaa Video ja valitse ilmoitusvaihtoehdot.

Tallenteet löytyvät Videot-osiosta Somenäyttämö-soittolistalta.

Somenäyttämö palaa Taiteiden yön ajaksi! 

Somenäyttämön livelähetys teatterilta alkaa torstaina 13.8. klo 17 ja jatkuu noin 45 minuuttia. Lähetyksen voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena teatterin FB-videoista. Tiedossa on kurkkaus Nokian lavasteisiin, Rakkaani, Conan Barbaari -esityksen tekijöiden haastattelu ja Cabaret-musikaalin puvustuksen esittelyä.

 

Turun Kaupunginteatteri kutsui keväällä 2020 yleisöä seuraamaan livelähetyksiä Facebook-sivulleen perjantaisin. Teatterin perustehtävä on valmistaa ja esittää näytelmiä yleisölle ja vaikka esityskausi oli koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi katkolla, halusimme kuitenkin ylläpitää yhteyttä katsojiimme. Siksi lanseerasimme Somenäyttämön, joka toi teatteritekijät kotisohville esitystauon aikana. 

Somenäyttämön lähetykset näkee myös jälkikäteen Facebookissa Videot-osiossa @TurunKaupunginteatteri -tilillä. 

"On se sitten improa tai terapiaa – tauko arjesta tekee ihmisille hyvää. Nyt kannattaa siis lähteä kokeilemaan kevyelläkin toteutuksella erilaisia tapoja tehdä teatteria. Erikoistilanne vaatii erikoishuveja." - Mikko Kouki 25.3.2020

Syksyn 2020 lähetykset

To 13.8. klo 17.00 Taiteiden yö

Kurkistus tulevaan! Mistä syntyi idea Nokia -näytelmään? Miltä näytelmän lavastus tulee näyttämään? Näihin kysymyksiin vastaavat esityksen ohjaaja Mikko Kouki ja lavastaja Teppo Järvinen. Millainen onkaan Rakkaani, Conan Barbaari -näytelmä? Mitä kerrottavaa siitä on ohjaaja Juho Mantereella ja näyttelijä Miro Lopperilla? Miltä näyttävät Cabaret-musikaalin puvut? Niitä esittelee pukusuunnittelija Heidi Wikar.

Livelähetyksen taltioinnin löydät Turun Kaupunginteatterin Facebookista.

Kevään 2020 lähetykset

Pe 22.5. klo 18 Emma Teatterin kulisseissa 

Miltä näyttää Emma Teatterin kulisseissa? Mitä on luvassa kun näytelmän nimi on Helppo ero?

Viimeisen Somenäyttämön aiheena on Naantalin Emma Teatteri ja Helppo ero -komedia. Helppoa eroa valmistellaan parhaillaan ja toivomme, että esityskausi pääsee käynnistymään heinäkuussa voimassalevian viranomaisohjeistusten mukaan. Näyttelijä Markus Ilkka Uolevin johdolla päästään kurkistamaan Emma Teatterin takatiloihin ja tutustumaan Helpon eron tekijöihin. Haastateltavana on muun muassa esityksen näyttelijänelikko Tom Petäjä, Miska Kaukonen, Linda Wiklund ja Teemu Aromaa.

Katso livelähetys: pe 22.5. Emma Teatterin kulisseissa

Pe 15.5. klo 18 Making of musikaali

Miten syntyy uusi suomalainen musikaali?

Turun Kaupunginteatteri on tunnettu musikaaleistaan. Olemme aina kehittelemässä uusia ideoita, jotka saattavat päätyä esitykseksi asti. Seuraavassa Somenäyttämössä pääsemme seuraamaan näyttelijä Markus Ilkka Uolevin johdolla upouuden musikaalin alkuvaiheen ideointia, testailua ja työstämistä.

Katso livelähetys: pe 15.5. Making of musikaali

Pe 8.5. klo 18 Game Show: Kyl määki Turus

Ei tääl kettä turkulaist visailuu haluis nähä? Somenäyttämöllä seurattiin tiukkaa turkulaista visailua, kun vastakkain kilpailemaan asettuivat Vuoden turkulaiset Miska Kaukonen ja Laura Satamo sekä wannane-turkulainen Tom Petäjä. Kisan juonsivat Markus Ilkka Uolevi ja Helena Puukka.

Visailutehtävät pureutuivat turkulaisuuden ytimeen erilaisten turkulaisten henkilöiden, ilmiöiden ja nähtävyyksien kautta. Kuka kruunattiinkaan voittajaksi tässä uskomattoman totisessa, tietoon ja taitoon perustuvassa kilpailussa...

Katso livelähetys: pe 8.5. klo 18 Game Show

Pe 24.4. klo 18 Teatteritalokierros

Somenäyttämöllä kurkistettiin kulisseihin videoidulla teatteritalokierroksella! Kierroksella pääsette kurkistamaan teatteritalon käytäville, valmistaville osastoille sekä näyttämöille suoraan kotisohvaltanne. Katsojat teatteritalon saloihin tutustuttaa Tina Koivula-Arojoki, joka on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran teatterilla. Mukana menossa tuttuun tapaan myös Markus Ilkka Uolevi.

Katso lähetys: pe 24.4. klo 18 Teatteritalokierros

Pe 17.4. klo 18 Somenäyttämö: Kotiteatteri

Perjantain Somenäyttämöllä nähtiin uusia koko perheen näytelmiä, joiden juoniin ja hahmoihin teillä kaikilla oli mahdollisuus vaikuttaa. Esiintyjinä nähtiin talon omista näyttelijöistä Markus Ilkka Uolevi, Riitta Salminen, Stefan Karlsson ja Minna Hämäläinen. Ohjeet oman näytelmän rakentamiseen löydät Kotiteatterin sivulta.

Katso livelähetys: pe 17.4. klo 18 Kotiteatteri

3.4. klo 18 Somenäyttämö: Studio live

Turun Kaupunginteatterin Somenäyttämön kolmannessa lähetyksessä tarjoiltiin musiikkia! Lauluja teatterissamme nähdyistä musikaaleista ja muita hienoja kappaleita meille esittivät kultakurkkuiset näyttelijämme Pauliina Saarinen ja Mika Kujala, säestäjänään Jussi Vahvaselkä. Illan juonsi tuttuun tapaan Markus Ilkka Uolevi.

Pe 27.3. klo 18 Somenäyttämö: Teatteri nyt

Turun Kaupunginteatterin Somenäyttämön seuraavassa lähetyksessä on luvassa keskustelua poikkeustilanteen vaikutuksista teatteriin. Näyttelijä Markus Ilkka Uolevin haastateltavina ovat taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä dramaturgi ja ohjaaja Satu Rasila. Mukana monologi Toinen tuntematon -näytelmästä, esittäjänä näyttelijä Kirsi Tarvainen.

Katso livelähetys: pe 27.3. klo 18 talk show

Pe 20.3. klo 18 Somenäyttämö: Nyt improtaan!

Puolen tunnin mittainen ensimmäinen suora lähetys tarjosi improvisaatioteatteria, eli hetkessä syntyviä miniesityksiä, joiden aiheisiin yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa kommentoimalla etukäteen. Somenäyttämön ensimmäisiksi esiintyjiksi heittäytyivät teatterin näyttelijät Pauliina Saarinen ja Markus Ilkka Uolevi. Heidän tekemiään improvisaatiotehtäviä säesti Arttu Aarnio.

Katso livelähetys: pe 20.3. klo 18 improvisaatioteatteria

Sopukan somenäyttämö ja muusikko Arttu Aarnio valmiina livelähetykseen!

Somenäyttämö-tapahtuma Facebookissa

Somenäyttämö tuo teatterin kotisohville, Turun Sanomat 9.4.2020

Näin löydät Somenäyttämön!

Tule Turun Kaupunginteatterin FB-sivulle klo 18. Jos lähetys ei näy seinällä, päivitä näkymä.

Livelähetyksen voi etsiä myös Facebookin valikosta kohdasta Watch > Live > hae nimellä Somenäyttämö.

Tilaa itsellesi ennakkoilmoitus Turun Kaupunginteatterin livelähetyksistä: Asetukset > Ilmoitukset > klikkaa Video ja valitse ilmoitusvaihtoehdot.

Tallenteet löytyvät Videot-osiosta Somenäyttämö-soittolistalta.