Väliaika-podcast

Väliaika-podcast

Kaikki ensimmäisen kauden jaksot ovat nyt kuunneltavissa!

Anchor

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

Seuraa somessa

Seuraa @valiaikapodi -tiliä Instagramissa, niin saat muistutuksen uusista jaksoista ja voit kysyä lisää puheenaiheista tai ehdottaa uusia!

Podcast herkuttelee teatteri-ilmiöillä

Väliaika on Turun Kaupunginteatterin upouusi podcast, jota voit kuunnella suosituimmilla podcast-alustoilla. Väliajalla herkutellaan kiinnostavilla teatterikentän ilmiöillä, naureskellaan sattumuksille kulisseissa ja sukelletaan teatterintekijöiden arkeen – ja toki juhlaankin. 

Uusia jaksoja ilmestyy joka torstai 2.7. asti ja podcast palaa kesätauolta syksyn näytöskauden myötä. Podcastin vakiojuontajana kuullaan Turun Kaupunginteatterin yleisötyökoordinaattori Maria Peltoniemeä.

”Teimme teattereiden rajat ylittävän kulttuuripodcastin, joka on samaan aikaan viihdyttävä ja täynnä asiaa teatterista. Julkaisun piti tapahtua vasta syksyllä, mutta halusimme, että ihmiset saisivat poikkeusolojen keskelläkin teatteriaiheista sisältöä elämäänsä. Ei ole väliä oletko teatterifani vai uusi utelias, sillä teatterin esirippua raotetaan kansantajuisesti. Hauskat tarinat kulisseista imaisevat mukaansa ja antavat uutta näkökulmaa niin yleisölle kuin teatterintekijöillekin. Näitä juttuja et kuule muualta!” - Maria Peltoniemi

 

 

Jaksot

Jakso 1. The show must go on (28.5.2020)

Podcastin avausjakso käsittelee teatterin kykyä muuttua tilanteiden mukana ja saada show jatkumaan haastavimpinakin hetkinä. Miten teatterissa reagoidaan yllätyksiin? Miksi esityksiä perutaan niin harvoin? Voiko ensi-ilta peruuntua? Mitä lavan takana tapahtuu esityksen aikana? Miten katastrofit hoidetaan yleisön huomaamatta? Vieraana palvelusihteeri Tina "Tintti" Koivula ja dramaturgi Satu Rasila.

Jakso 2. Tuntematon ammatti (28.5.2020)

Isommissa teattereissa työskentelee vuosittain jopa satoja ihmisiä, eli näyttelijöiden ja ohjaajien lisäksi löytyy iso kirjo muitakin ammatteja. Millaista on työskennellä näkymättömissä ja pimeässä sivunäyttämöllä? Mikä on parasta teatterityössä? Mitä ei millään jaksaisi? Vieraana tarpeistonhoitaja Katja Santala ja näyttämöjärjestäjä-kuiskaaja Lotta Vartiainen.

Jakso 3. Turku teatterikaupunkina (4.6.)

Turussa on kymmeniä teattereita ja taidekentän toimijoita, mutta millainen se on teatterikaupunkina? Miten se on muuttunut vuosien varrella? Miten turkulainen teatterinkatsoja eroaa muista? Entä miten korona vaikuttaa teattereihin? Jakson vieraina ovat Turun ylioppilasteatterin Nuppu Ervasti, Turun Kaupunginteatterin Mikko Kouki ja Linnateatterin Jussi Vahvaselkä

Jakso 4. Näyttämölavastuksen anatomia (11.6.)

Teattereissa lavastussuunnittelu on yhdistelmä teknistä taituruutta ja luovaa suunnittelua. Lavastajien luomukset kannattelevat fyysisestit koko esitystä. Mistä inspiraatio lavastukseen syntyy? Mitä verstailla tehdään? Millaista on lavastaa Disneyn suurmusikaali? Jakson vieraina ovat lavastaja Jani Uljas ja lavastava näyttelijä Peter Ahlqvist.

Jakso 5. Tyylilajina komedia (18.6.)

Jokaisella meistä on oma huumorintajumme ja odotamme aina komedian viihdyttävän juuri meitä. Miten komedia rakentuu ja mistä huumori syntyy? Onko komedianäyttelijä “vain” komedianäyttelijä? Onko sukupuolella väliä komedian tekemisessä? Miksi kesäteatteri on aina komediaa? Muuttuuko komedia ajan mukana? Jakson vieraina ovat näyttelijät Linda Wiklund ja Miska Kaukonen

Jakso 6. Maskin takana (25.6.)

Teatterin kampaaja-maskeeraajat ovat uskomattomia moniosaajia, joiden käsittelyn jälkeen näyttelijä ei aina tunnista peilikuvaansa. Millainen on maskeeraajan työpäivä? Miten tehdään peruukki? Miltä tuntuu olla ihan näyttelijän iholla? Miten syntyivät Taru sormusten herrasta -fantasiamaskit? Jakson vieraina ovat kampaaja-maskeeraajat Jessica Rosenberg ja Minna Pilvinen

Jakso 7. Puvustuksen perusteet (2.7.)

Puvustuksen perusteet ja vielä enemmän! Teatteripuvustus on upea taiteenlaji, joka tukee vahvasti näyttelijäntyötä ja rakentaa hahmon habitusta. Mistä pukusuunnittelija hakee inspiraatiota? Mitä pitää ottaa huomioon teatterivaatetta valmistaessa? Mitä tekee pukija? Mikä on kierrätyksen rooli pukusuunnittelussa? Miten syntyi Tom of Finland -musikaalin vaatetus? Jakson vieraina ovat pukusuunnittelija Tuomas Lampinen ja teatteriompelija Reetta Heinonen.