Petos

Tiedot

Vierailuesitys 11.3. & 14.3.2022 klo 19.30
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: n. 2 h, sisältää väiajan
Tyylilaji: draama 

Liput

32 / 29 / 18 €
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen. 

Taidokas kolmiodraama

Nobel-palkitun Harold Pinterin Petos on yksi näyttämötaiteen moderneista klassikoista. Emman, Jerryn ja Robertin palkitseviin rooleihin astuvat upeat näyttelijät Kaisa Leppänen, Eero Ritala ja Lauri Tilkanen. Näytelmä on taidokas kolmiodraama, läpileikkaus erään petoksen lopusta alkuun. Markus Järvenpään esikoisohjauksessa näyttämölle nostetaan lähikuvaan ihmisen halut, epävarmuudet ja toiveet, jotka tukahtuvat pelkoon oman elämän järjestyksen menettämisestä.

Kaiken alla väreilee meidän perustarpeemme rakastaa ja tulla rakastetuksi. Kumpi on tärkeämpi: Ystävyyssuhde vai avioliitto? Kuka pettää ja ketä? Pinterin teksti on monitasoista, rytmikästä ja tarkkaa. Valheet ja vaihtoehtoinen totuus ajavat roolihenkilöt häkkiin, josta he ovat kykenemättömiä pakenemaan. Tilanteet saavat absurdeja sävyjä katsojan lukiessa merkityksiä ääneen lausutun takana.

Petos nostaa esiin julkisen ja yksityisen minän ristiriidan. Mitä haluamme näyttää? Mitä todella tunnemme sisällämme? Kenelle olemme rehellisiä? Mitä me lopulta peitämme?

Tekijät

Näytelmäkirjailija: Harold Pinter
Suomennos: Lauri Sipari
Ohjaus: Markus Järvenpää
Lavastus ja puvut: Riku Suvitie
Sävellys ja äänisuunnittelu: Tony Sikström
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen 

Näyttämöllä: Kaisa Leppänen, Eero Ritala ja Lauri Tilkanen

Esitys on Teatteri Jurkan tuotanto, joka saa ensi-iltansa Jurkassa alkuvuodesta 2022.