Hobitti

Tiedot

Ensi-ilta 13.11.2021, oma tuotanto
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: n. 3 h, sis. väliajan
Ikäsuositus: 11+

Liput

Permanto 54 / 49 / 30 € 
Parvi 37 / 31 / 25 € 
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, koululainen, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Joskus seikkailu valitsee sinut 

Kun Gandalf-velho (Mika Kujala) saa taivuteltua kotikonnussa viihtyvän hobitti Bilbo Reppulin (Teemu Aromaa) mukaan matkaansa, alkaa seikkailu, jossa hurjat taistelut ja toisiaan seuraavat yllätykset ovat omiaan hitsaamaan ystävykset yhteen. Vaellusta vauhdittavat Thorin Tammikilven johtama kääpiö-klaani ja vastaan tulevat vuorenpeikot, hämähäkit ja tietenkin Klonkku (Miska Kaukonen), jokaisen antiseikkailijan, eh, uskollisehko ystävä. Matkan päämääränä on vallata takaisin Yksinäinen vuori ja sen sisällä odottava aarre, joka kuului muinoin kääpiöiden kansalle. Rikkauksien ja matkaseurueen välillä vain sattuu makaamaan tultasyöksevän lohikäärme Smaugin kokoinen este…

J.R.R. Tolkienin Hobitti on maailmankirjallisuuden klassikko ja sen toteuttaminen suurtuotantona ilo ja ylpeydenaihe Turun Kaupunginteatterille. Leuat loksauttavasta esillepanosta vastaavat tekijät Taru sormusten herrasta -menestysesityksen takaa. Kirjana ja elokuvina julkaistun tarinan on dramatisoinut Sami Keski-Vähälä ja sen ohjaa Mikko Kouki. Mykistävää taitoa ja hengästyttävää lennokkuutta näyttämölle tuo yhteistyö Turun Taideakatemian sirkuslinjan kanssa. Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle! 

Hobitti vastaa elävän kulttuurin kaipuuseen moniaistisella toteutuksellaan ja kuljettaa kauas arjesta. Viimeistään Smaugin syöksemän liekin lämmössä katsoja huomaa, miten voimallisen elämyksen teatteri voi tarjota. 
Ohjaaja Mikko Kouki

Tekijät

Perustuu J.R.R. Tolkienin romaaniin
Suomennos Kersti Juva
Dramatisointi Sami Keski-Vähälä
Ohjaus Mikko Kouki
Lavastus Teemu Loikas
Pukusuunnittelu Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Projisointien suunnittelu Sanna Malkavaara
Äänisuunnittelu Iiro Laakso
Naamiointien suunnittelu Minna Pilvinen
Pyrosuunnittelu Tero Aalto
Taistelukoreografiat Oula Kitti
Smaugin ääni Eero Aho

Rooleissa mm. Teemu Aromaa, Iiro Heikkilä, Minna Hämäläinen, Stefan Karlsson, Miska Kaukonen, Mika Kujala, Antti Kyllönen, Kimmo Rasila, Ulla Reinikainen, Markus Ilkka Uolevi, Sakari Saikkonen, Ville Seivo, Janne Sundqvist, Annika Heinonen, Jemina Hyökki, Charlotta Ingraeus, Henri Kannisto, Kira Leppälä, Hanna Närhisalo, Marko Pekkarinen, Helmi Pirkola, Katarina Suviniitty ja Vilma Turku

Yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian sirkuskoulutuksen kanssa. 

Julkistus

Tervetuloa kurkkaamaan Hobitti-esityksen julkistustilaisuuteen ja kuulemaan mitä tekijät paljastavat syksyn suurtuotannosta: 

Esitys mediassa

Unelmien täyttymys: Hobitti marraskuussa Turun Kaupunginteatterissa
Juttu Primadonnat-blogissa, julkaistu 9.8.2021