FUNNY

Koiran malliin väännettyjä keltaisia ilmapalloja
28.–29.9.2021

29.9.2021 18.30

FUNNY

Nukketeatteria aikuisille

The best puppet show ever made

Funny on hauska. Funny on koskettava. Funny on maailman paras nukketeatteriesitys. Tätä esitystä et halua jättää näkemättä! Kuuman Ankanpoikasen aikuisille suunnattu Funny-esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, häilyviä projisointeja ja unelmia tähteydestä.

Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen konseptoima nukketeatteriteos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. Kepeän värikylläinen teos piilottaa pahan pumpuliin ja pohtii viihdyttämisen tragediaa. Parrasvalojen takaa paljastuu ikuista hymyään hymyilevä lapsiaikuinen ja tämän sokerihattarainen menneisyys. Naurua, heliumpalloja, Maijal’ oli karitsa, ikuiset syntymäpäiväjuhlat ja perhe, joka oli omasta mielestään onnellinen. Mutta kun päivä vaihtuu yöksi, tyynystä löytyy ase, ja peiton alta ryömivät esiin lampaat, jotka eivät tahdo mennä pois.

Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä esitys kätkee kuvastoonsa kysymyksiä väkivallan pelosta ja oman mielen rakoilusta. Onko klovnin hymyn takana aina tyhjyys? Räjähtääkö ilmapallo jos se kasvaa liian suureksi? Voiko aikuiseksi kasvaa syömällä pelkkää hattaraa?

Toisiaan vinksahtaneesti pompottavat viihdemaailman tähdet ja parrasvalojen säihke löytävät esityksessä muotonsa uskomattoman vähän käytetystä nukketekniikasta: ilmapalloista. Elävien ilmapallojen lisäksi esityksessä nähdään realistisen kokoisia ihmisnukkeja sekä nurkista hiipivää näkymätöntä nuketusta.

Funnyn työryhmä koostuu kotimaisista nykynukketeatterin sankareista. Esityksen lavatähtinä hurmaavat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka ovat tuttuja monista viime vuosien nukketeatterimenestyksistä, yhdessä ja erikseen. Työryhmää täydentää joukko tarkoin valikoituja ja maan parhaita nukketeatteritaiteilijoita. Tiimin meriitit kattavat lähes kaiken suurten näyttämöiden visualiikasta taidepalkintojen kautta nukketeatterialan tajunnanräjäyttävän uraauurtavaan järjestötoimintaan.

Tekijät

Konsepti, käsikirjoitus, lavalla - Merja Pöyhönen & Riina Tikkanen
Ohjaus - Pia Kalenius
Nuket ja lavastus - Jenni Rutanen
Sävellys - Antti-Juhani Manninen
Valot - Essi Santala
Visuaalinen assistentti - Heini Maaranen
Nukketeatteriharjoittelija - Eve Mäkitalo
Tuotanto - Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen

TIEDOT

Kuuman Ankanpoikasen vierailuesitys Turun Kaupunginteatterissa 28.9. ja 29.9. klo 18.30
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: n. 1 h, ei väliaikaa
Esityskieli: sanaton 

LIPUT

31 / 29 / 23 €
Lippukategoriat: perus / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatteriin ja vaatesäilytyksen.

Liput syys-lokakuulle myydään riveittäin ilman paikkanumeroita ja katsomoissa on käytössä toistaiseksi vain rajoitettu kapasiteetti mahdollisten turvavälien varmistamiseksi. Avaamme lisää katsomopaikkoja myyntiin heti, kun syksyn rajoitukset sen sallivat.

Fee

Estimate of ticket availability:

Tickets available

Event organizer: 
Turun Kaupunginteatteri

Series events

FUNNY

28.9.2021 18.30
Event address: 
(Turun kaupunginteatteri, Pieni näyttämö) Itäinen Rantak. 14, 20100 TURKU
Turun kaupunginteatteri, Pieni näyttämö