Tämä on ryöstö

Tiedot

Ensi-ilta 10.9.2021, oma tuotanto
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: 2 h 35 min
Tyylilaji: Komedia
Ikäsuositus: S11

Liput

LOHKO 1: 47 / 44 / 25 €
LOHKO 2: 43 / 39 / 24 €
LOHKO 3: 29 / 25 / 19 €
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Arvokkainta on nauru

Jos jossain on timantti odottamassa noutajaansa, niin voitte olla varmoja, että vankilakundeja kiinnostaa. Tässä vauhtikomediassa lompakot ja sydämet varastetaan silmänräpäyksessä, mutta pääpottina hohtaa aito timantti - Unkarin prinssi Ludwigin 50 miljoonan markan mötikkä. Vielä hetken se lepää tallessa pankkiholvissa. Saavatko pankinjohtaja Putz A. Kulmikko ja poliisikomisario Raimo Sokka pidettyä jalokiven turvassa, kun vankikarkurien lisäksi soppaa hämmentävät lain varjoisalle puolelle hairahtuneet jälkeläiset?

"Tämä on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippuunsa hiottu komedia, jonka orkestraatiomainen toteutus on haaste myös kokeneille ammattilaisille. Ja mehän ladataan näyttämön täydeltä virtuositeettia, joka läpäisee kirkkaasti tiukimmankin naurautestin. Tavoitteena on saada yleisön henki salpaantumaan ja vapauttaa nauru… ja selvittää kuka sen timantin lopulta vei." - ohjaaja Snoopi Siren

Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin kirjoittaman brittifarssin Tämä on ryöstö (The Comedy About A Bank Robbery, 2016) suomennos on Mikko Koivusalon taikakynästä. Viimeksi Turussa tirskutti, hohotutti ja huutonauratti englantilaisen tekijäkolmikon komedia Näytelmä joka menee pieleen, joka pyöri Päänäyttämöllä 2018-2019. Nyt tarjolla on entistäkin uskomattomampia temppuja ja pahempaa vauhtisokeutta!

Lavalta löytyy näyttelijöiden painon verran puhdasta kultaa, kun pitkiä kynsiään teroittavat ja tekoviiksiään venyttävät Teemu Aromaa, Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Miska Kaukonen, Elias Keränen, Hilma Kotkaniemi, Mika Kujala, Taneli Mäkelä, Riitta Salminen ja Markus Ilkka Uolevi.  

Tekijät 

Teksti Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Snoopi Siren
Lavastus Hannu Lindholm
Pukusuunnittelu Tiina Valkama
Maskisuunnittelu Anna Kulju
Valosuunnittelu Mika Randell
Äänisuunnittelu Eero Auvinen 
Rooleissa Teemu Aromaa, Stefan Karlsson, Elias Keränen, Hilma Kotkaniemi, Linda Hämäläinen, Miska Kaukonen, Mika Kujala, Markus Ilkka Uolevi, Taneli Mäkelä, Riitta Salminen

Esityskuvat

Kuvat Otto-Ville Väätäinen.

Mainosvideo

 

Video FrontRow & Turun Kaupunginteatteri

#tämäonryöstö #timanttinenkomedia #arvokkaintaonnauru #kreisimeining

Esitys mediassa

BWW Review: THE COMEDY ABOUT A BANK ROBBERY at TURKU CITY THEATRE
Arvio Broadway World -sivustolla, julkaistu 29.10.2021

Tuttua mutta toimivaa ryöstönyritystä Turun kaupunginteatterissa
Juttu Salonjokilaakso -sivustolla, julkaistu 21.9.2021

Tämä on ryöstö. Tämä on farssi.
Juttu Yökukkujan sekalaiset -blogissa, julkaistu 18.9.2021