Kullervo

Tiedot

Ensi-ilta 3.9.2021, oma tuotanto
Näyttämö: Pieni näyttämö
Kesto: Ilmoitetaan myöhemmin
Tyylilaji: draama
Ikäsuositus: S13+

Liput

39 / 37 / 23 €
Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Liput syys-lokakuulle myydään riveittäin ilman paikkanumeroita ja katsomoissa on käytössä toistaiseksi vain rajoitettu kapasiteetti mahdollisten turvavälien varmistamiseksi. Avaamme lisää katsomopaikkoja myyntiin heti, kun syksyn rajoitukset sen sallivat.

Elämä se risoo huolella

Kullervolta on viety kaikki ja hän on kaikkialla ulkopuolinen. Tai niin hän ainakin kokee. Tästä alkaa vihaisen nuoren taival, jonka aikana hän yrittää olla paras versio itsestään, tyytyä ihan tavalliseen elämään ja tarttua ohikiitäviin onnen mahdollisuuksiin. Mutta luisu vikasuuntaan kiihtyy eikä mikään näytä pelastavan Kullervoa hänen mielensä sisäiseltä suolta. Kun oma kuoppa on kaivettu tarpeeksi syvälle, on sieltä vaikea nousta. Esitys kysyy, periytyykö viha, kuka meillä saa raivota ja milloin on liian myöhäistä muuttaa oma kohtalonsa. Onko ikinä?

"Minulle tämä tarina puhuu sukupolvet ylittävästä väkivallasta, ja siitä, miten riittävän pitkään jatkunut kaltoinkohtelun kokemus voi synnyttää koston janon kenessä tahansa. Kullervo ei ole poikkeusyksilö, sama pahojen tekojen potentiaali on meissä kaikissa. Näyttämötyöryhmäni naisvaltaisuus tuo esiin myös aggression ja siihen liittyvän kuvaston sukupuolittuneisuuden", kertoo ohjaaja Linda Wallgren.

Kalevalasta tutun, kaikessa traagisuudessaan jo koomiseksi käyvän kertomuksen näytelmäversiossa kaikaa Aleksis Kiven komea kieli. Ohjaaja Linda Wallgrenin ilmava ja leikkisä modernisointi nostaa esiin yli sukupolvien periytyvän vihan ja väkivallan sukupuolittuneisuuden. Kullervona nähdään Helmi-Leena Nummela, muissa rooleissa Minna Hämäläinen, Ulla Koivuranta, Ulla Reinikainen ja Kirsi Tarvainen.

Tekijät

Alkuperäisteos Aleksis Kivi
Sovitus ja ohjaus Linda Wallgren
Lavastussuunnittelu Kaisu Koponen
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Jarmo Esko
Äänisuunnittelu Iiro Laakso
Naamioinnin suunnittelu Jessica Rosenberg
Rooleissa Helmi-Leena Nummela, Minna Hämäläinen, Ulla Koivuranta, Ulla Reinikainen ja Kirsi Tarvainen

 

#kullervo #nytrisoo #raivotessaroiskuu