Lue näyttelijä Taneli Mäkelän kuulumiset viikkoa ennen Komisario Palmun erehdyksen ensi-iltaa.

Mika Waltarin kirjoittama Komisario Palmun erehdys nähdään pian Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä. Palmua näyttelevä Taneli Mäkelä palasi mielellään kevään harjoituskaudeksi suosikkikaupunkiinsa Aurajoen rannalle.

Komisario Palmu on suomalaisille tärkeä hahmo, miten lähdit rakentamaan rooliasi?
”Olen katsonut Palmu-elokuvat jo lapsena ja niiden kerronta on yhä vahvana mielessä. Tarkoitukseni ei ole imitoida Joel Rinteen tulkintaa, mutta koska emme myöskään ole tekemässä modernisointia, tämän voisi nähdä tribuuttina Rinteen roolityölle.”

Komisario Palmun erehdys on valittu Suomen hauskimmaksi elokuvaksi, tuleeko esityksestä komediallinen?
”Näytelmä on ennen kaikkea dekkari, mutta siihen on kirjoitettu huumoria, jota syntyy etenkin kolmen poliisin keskinäisestä dynamiikasta. Esityksessä on myös ajankuvaan liittyvää kodikasta lämpöä ja herttaisuutta. Palmun aikaan kun salapoliisityö tehtiin suurennuslasin kanssa ilman dna-testejä ja modernia tekniikkaa.”

Mistä olet eniten fiiliksissä näin harjoituskaudella?
”Turussa on kiva tehdä töitä, tänne oli kiva palata. Tutut tekijät ympärillä ja hyvä yleisö! Ja nyt olen päässyt lisäksi tutustumaan uusiin näyttelijöihin ja ohjaaja Panu Raipiaan.”

Mitä muuta kevääseesi kuuluu?
”Vanhoja poikia -esitykset jatkuvat Tampereen Työväen Teatterissa syksylläkin ja Sunnuntailounaasta on tulossa telkkariin toinen tuotantokausi.”

Taneli Mäkelän näkee Turun Kaupunginteatterissa Komisario Palmun erehdys -näytelmässä 11.4.–30.12. Liput esityksiin hupenevat jo! Koe jännitysnäytelmä teatterissa, älä lippuluukulla, hanki pilettisi oitis tästä.