Heideken, eli #aitoturkulaine kesäkomedia nähdään Emma Teatterissa 29.5.-17.8.

Satu Rasila ja Miska Kaukonen ujuttautuivat turkulaisuuteen kumpikin tahoillaan jo yli 20 vuotta sitten. Mutta yhä edelleen heitä jaksaa hämmästyttää se, miksi aitoja turkulaisia syntyy muka vain Heidekenilla ja miksi suljetulla synnytyssairaalalla on niin legendaarinen asema turkulaisten keskuudessa.

"Se on kuin turkulainen Graalin malja, onko se edes olemassa, vai pelkkä myytti? Aihe, johon oli pakko tarttua", kertoo Heideken-komedian yhdessä Rasilan kanssa kirjottanut Kaukonen. Näytelmä ei kuitenkaan kerro synnytyssairaalasta sinänsä, vaan toimii tapatumapaikkana hurjalle indianajonesmaiselle seikkailulle turkulaisten mielenmaisemaan ja historiaan. Komedian ohjaa jo neljättä kertaa Emma Teatteriin kesäksi saapuva Pentti Kotkaniemi, jonka ensikoketus turkulaisiin oli ikimuistoinen:

”Elämäni ensimmäinen ja lyhin romanssi oli turkulaistytön kanssa. Pitkän, sanattoman ja sanoinkuvaamattoman ihanan tanssiaisillan päätteeksi pääsin saatille. Hänen kiekaistessaan ensi sanoikseen minulle "Tosa mää kerra kaatusi!", minulle selvisi, että turkulaisuus ja Turun murre sisältävät suuria mahdollisuuksia nimenomaan tragikomedian suunnassa. Tervetuloa ensi kesänä katsomaan mitä hauskaa ja kipeää olemme turkulaisuuden tyyssijan, synnytyssairaala Heidekenin ympärille kehitelleet.”

Tekijät lupaavat, että esitys naurattaa sekä #aitoturkulaisia että onnellisesti muualla asuvia. Ensi-ilta nähdään Naantalin suvessa, Kailon saaressa 29.5.2019. Lue lisää Heidekenista.