Ella Lahdenmäki nähdään syksyllä Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailussa ja Näytelmä joka menee pieleen -farssissa.

Turun Kaupunginteatteriin on kiinnitetty kaudeksi 2018–2019 uusi näyttelijä Ella Lahdenmäki (s. 1988). Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016 näyttelijäksi valmistunut Ella tuli Turun Kaupunginteatteriin Helsingin kautta, mutta naisen juuret löytyvät Pohjanmaalta, Seinäjoelta. Hänet kiinnitettiin heti valmistuttuaan Teatteri Takomon ensembleen, joten kiinnitys Turun Kaupunginteatteriin on Ellalle uran toinen. Hänet nähdään syyskaudella Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailun Arwenina, Kultamarjana ja örkkeinä sekä yleisöä naurattamassa Näytelmä joka menee pieleen -farsissa.

Teatterintekijänä Ella nauttii erityisesti lavan neljännen seinän rikkomisesta. "Vaara kiinnostaa mua. Se jännite, joka syntyy näyttelijän ja katsojien välille ja sähköistää tunnelman. Parhaimmillaan sama esitys voi tarjota katsojille ja meille esiintyjille joka ilta erilaisen elämyksen.” Myös yhteiskunnallisten aiheiden käsittely teatterin keinoin tuntuu tärkeältä. Tosin paketin pitää ehdottomasti olla esteetikon silmää miellyttävä.

"Näyttelijänä haluan tehdä asioita, että maailma muuttuu. Mutta siinä ei auta huuto, vaan uudet ajatukset pitää tarjota yleisölle rakkaudella, lämmöllä ja tyylikkäästi – niin ja huumoria unohtamatta", Ella jatkaa. Esimerkkinä tällaisesta paketoinnista hän mainitsee Ilja Rautsin festivaaleja parhaillaan kiertävän elokuvan Helsinki Mansplaining Massacre (2018), jossa hän esiintyi muun muassa Anna Paavilaisen ja Vesa-Matti Loirin kanssa.

Turun Kaupunginteatteri saa Ellalta kiitosta erityisesti upeista puitteista ja lavastuksista, joita hän on käynyt ihailemassa useissa esityksissä. Taru sormusten herrasta vei keväällä mennessään niin, että välillä hän unohti katsomossa tarkkailla omien roolihahmojensa liikkeitä lavalla. Vanhana joukkuevoimistelijana Ella uskoo vaativienkin kiipeily- ja taistelukohtausten hoituvan kunnialla.

”Örkkipuku tuntui heti ensisovituksella tutulta, juuri sellaisia ihosukkia pidettiin jumppakisoissakin. Notkeuden lisäksi esittelisin näyttämöllä mielelläni muitakin erikoistaitojani, kuten esimerkiksi Star Warsin Chewbaccan ja lukuisten lintulajien äänien matkimista ja nokkahuilun soittoa”, Ella vinkkaa naureskellen teatterin ohjaajien suuntaan.

Ella odottaa ensimmäistä kauttaan Turussa innokkaana ja on valmis teatterin tarjoamiin haasteisiin. Jos työ joskus uhkaa mennä liian ryppyotsaiseksi, Ella turvautuu ytimekkääseen mottoonsa "Höpö höpö!", joka asettaa usein asiat takaisin oikeaan mittakaavaan.