Turun teatterisäätiö jakoi maanantaina Turun Kaupunginteatterissa yli 300 000 euroa apurahoja ja -avustuksia Turun alueen teatterintekijöille. Turun teatterikerho palkitsi juhlassa myös kaksi Turun Kaupunginteatterin pitkän linjan työntekijää.

Turun teatterisäätiö jakaa vuosittain apurahoja Turun alueen teatterialan ammattilaisille ja harrastajille. Maanantain tilaisuudessa apurahoja myönnettiin 46:lle yksityishenkilölle muun muassa teatterialan opintoihin ja opintomatkoihin. Apurahoja näytelmien tuottamiseen, teatterin toiminnan tukemiseen sekä erilaisiin yhteistyöproduktioihin ja tapahtumien järjestämiseen sai 27 yhteisöä. Seitsemälle työryhmälle myönnettiin apurahoja muun muassa esitysten tuottamiseen ja taiteelliseen työskentelyyn.

Turun teatterikerhon jakaman Esirippu-tunnustuspalkinnon ja siihen liittyvän stipendin sai tänä vuonna Turun Kaupunginteatterin näyttelijä Stefan Karlsson. Palkinto myönnettiin hänelle Frodon roolista J.R.R. Tolkienin näytelmässä Taru sormusten herrasta. Turun teatterikerho ja Turun teatterisäätiö yhdessä ojensivat Esirippu-tunnustuksen myös Turun Kaupunginteatterin tekniselle päällikölle Juhani Koskelle hänen elämäntyöstään turkulaisen teatterin hyväksi. Tunnustuspalkintona ensimmäistä kertaa annetun Esirippu-veistoksen on suunnitellut taiteilija Juha Lukala.

Juhlassa esiintyivät mm. Kirsi Tarvainen ja Mikko Koivusalo (pääkuva) ja Turun Nuoren Teatterin näyttelijöitä. Turun Kaupunginteatteri onnittelee kaikkia apurahojen, avustusten ja palkintojen saajia!

Lue lisää Turun teatterisäätiöstä ja Turun teatterikerhosta.

Stefan Karlsson ja Juhani Koski poseeraavat uunituoreiden Esirippu-palkintojensa kanssa Turun Kaupunginteatterin lämpiössä.