Aloitamme aluksi vuoden mittaiseksi rajatun kokeilun Fölin kanssa. Sen myötä katsojat pääsevät Föli-busseilla teatterin ovelle asti ilmaiseksi esityslippua näyttämällä.

Nyt on teatteriin tuleminen helppoa! Lippu Turun Kaupunginteatterin esitykseen toimii nimittäin 1.9.2018 alkaen myös bussilippuna Föli-linjoilla Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla. Bussimatkan voi maksaa teatterilippua näyttämällä sekä ennen että jälkeen esityksen. Yhteistyö aloitetaan kokeiluluontoisena. Parkkipaikan metsästämisen vaihtoehtona on nyt vihreä ja ilmainen kyyti kulttuurin pariin.

"Föli lähtee innolla toteuttamaan tätä ainutlaatuista yhteistyötä, sillä muualla Suomessa, eikä juuri ulkomaillakaan, tällaista lippuyhteistyötä ei edes olisi mahdollista toteuttaa. Turun Kaupunginteatterin esityslippu nimittäin toimii itsessään Fölinkin matkalippuna, eli bussin lukijalaite lukee lipusta viivakoodin eikä muuta lippua tarvita. Haluamme Fölissä olla luonteva liikkumistapa erilaisiin tapahtumiin ja kulttuurin pariin, joten Turun Kaupunginteatteri on luonteva yhteistyökumppani. On kiinnostavaa nähdä, minkä verran tätä uutta kulkumahdollisuutta käytetään."

Turun kaupungin joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte

"Haluamme madaltaa entisestään kynnystä tulla teatteriin ja ympäristövastuun nimissä kannustamme joukkoliikenteen käyttöön. Yhteistyö Fölin kanssa tarjoaa helpon ratkaisun niille, jotka autoilun sijaan haluaisivat saapua suoraan ovelle.”

Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama

Teatterille myös yksi Föli-kaupunkipyöräparkeista

Esitykseen voi hurauttaa kätevästi myös kaupunkipyörällä, kun kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön Turussa 1.5.2018. ”Fölläreiden” pyöräparkki nro 30 löytyy teatterin edustalta jokirannasta osoitteesta Itäinen Rantakatu 14.

Kuvat: Elise Paimiala & Emmi Kantonen