Turun Kaupunginteatterin ulkoseinän led-näytöllä nähdään 1.3. alkaen Esko "Ekko" Aarre-Ahtion Re(p)liikkejä. Se on kuukausittain vaihtuva sarja valokuvia maailmalta.

Aarre-Ahtio on kaupunginteatterista eläkkeelle jäänyt näyttelijä, jonka valokuvia on totuttu näkemään teatterin seinien sisäpuolella - ja onpa niitä nähty Italiassakin useassa näyttelyssä. Nyt valokuvat ilahduttavat kaikkia Aurajokirannassa liikkuvia, kun ne nähdään osana teatterin taideseinän sisältöjä. Kuvat vaihtuvat kuukausittain ja ne valitaan esimerkiksi vuodenaikoja mukaillen. Välillä kuvien teemat saattavat liittyä myös teatterissa ensi-iltansa saaviin esityksiin.

Maaliskuuksi näytölle valikoitui kaksi kolmen kuvan sarjaa. Ensimmäinen, Malagassa otettu kuva muistuttaa teatterin naamiologoa. Sen seurana nähdään mm. veden valumajälkiä Indonesian hiekkarannalla ja kaareva portaikko Avignonissa. Toinen sarja leikittelee kuvakulmilla. Vaikka kuvat on otettu kesällä, niiden vaaleat sävyt sointuvat ympäröivään lumiseen maisemaan.

1970-luvun lopulla valokuvauksesta innostunut Aarre-Ahtio kuvaa paljon matkoillaan. Kameraan tallentuvat useimmiten hänen kauniina pitämänsä yksityiskohdat, joissa hän kertoo näkevänsä usein tilanteeseen liittymätöntä symboliikkaa. Sarjan nimi Re(p)liikkejä viittaa näyttelijätaustaan, kuvat ovat Aarre-Ahtion tapa esittää ja kommentoida elämää näyttämön ulkopuolella.

Turun Sanomien haastattelu vuodelta 2015:
Nämä Esko Aarre-Ahtion kuvat valloittavat nyt Sisiliaa (TS 24.7.2015)