Tarinapaja on erityisesti ikäihmisille suunnattu Turun Kaupunginteatterin yleisötyön projekti. Tarinapajaan voit tulla sellaisena kuin olet ja kertoa tarinasi, jos haluat.

Tarinapaja kokoontuu teatterin yleisölämpiössä yhteensä neljänä iltapäivänä, joiden aikana keskitymme neljään eri aiheeseen. Voit osallistua mihin tahansa yksittäiseen tapahtumaan tai vaikka kaikkiin! Tarinapajat ovat maksuttomia. Saattajat ja avustajat ovat myös tervetulleita. Tarinapajan ajan on tarjolla kahvi ja pulla 3 €:n yhteishintaan.

Jokaisella tapaamiskerralla on oma aiheensa, johon johdatellaan pienellä alustuksella. Tämän jälkeen osallistujat pääsevät halutessaan jakamaan omia muistojaan, joita käsitellään tarinateatterin keinoin. Tarinateatterissa keskeisintä on tarinan kerronta sekä omien tuntemusten ja kokemusten jakaminen muiden läsnäolijoiden kanssa.

Valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan ohjaaja kysyy yleisön joukosta vapaaehtoisia tarinankertojia, jotka kertovat muiston tai pienen välähdyksen elämästään. Tarinateatteri Kaikun näyttelijät ja muusikko tekevät katsojien tarinat näkyviksi erilaisilla improvisaatioon pohjautuvilla tarinateatteritekniikoilla.

Näyttelijälle tämä on todellista vuorovaikutusta yleisön kanssa ja vahvasti myös eri sukupolvien välillä. - Emma, Tarinateatteri Kaiku

Teemana kevään Tarinapajoissa ovat Turun teatteritalo, Seitsemän veljestä, harrastajasta teatteriammattilaiseksi ja Paavo Nurmi. Katso Tarinapajan kokoontumisajat ja vierailijat täältä.

 

Jokaisen tarina on tärkeä eikä ole liian pientä tai suurta tarinaa.